oj bywa ,ale i tak to mój ulubiony twór w kuchni
ja wczoraj zrobiłam ten chleb z dużą ilością przemielonego siemienia lnianego ,a dzisiaj jemy ,jaki on jest pyszny ,przepyszny
hazo @ 24 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=454853A mój był wczoraj jakiś leniwy i nie chciał rosnąć w foremce. Zostawiłam go na całą noc na parapecie przy rozszczelnionym oknie. Trochę urósł, ale nie sięgnął brzegów foremki. Ale po upieczeniu jest bardzo dobry, tylko nieco niższy niż zazwyczaj.Moje dwa poprzednie chleby też bardzo słabo rosły, ale dzisiejszy nareszcie zachował się przyzwoicie.Nie jest oczywiście tak piękny jak Twój.....![]()
![]()
Wiosna idzie, panie sierżancie!![]()
Nie do wiary??????????
vidar @ 8 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=483048Ja mam pytanie.Co to jest ten zakwas z maki zytniej i ja sie go robi?Polecam zajrzeć na stronę Mirabbelki i u nas do tego wątku.
I tu jeszcze wątki zakwasowe:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=18666&hl=zakwas
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=627&hl=zakwas
I zakwas na wesoło (3 części)
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7755&hl=zakwas
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7770&hl=zakwas
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7784&hl=zakwas
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.