oczywiscie ze pieczywo moze byc zdrowe, nie moze go zabraknac w naszym jadlospisie!
nie jem bialego pieczywa, a razowe przeciez - ponoc... - sa zdrowe...
no i orkiszowe np., jedno z lepszych dla naszego organizmu
pieke w maszynie od ponad 10 lat, wiec mam jako takie doswiadczenie i porownanie...
nie krytykuje piekacych w maszynie (bo sama tez w niej pieke...), pisze tylko, ze
z wlasnego doswiadczenia teraz widze, ze chlebek pieczony w piecu ma zupelnie inny smak
nie wiem czy metoda tradycyjna wymaga wiecej energii, bo nie porownalam zuzycia maszynki i pieca... wiem tylko, ze mojej maszynce potrzeba ponad 3 godzin a piecowi maks. 45 min. na wypiek chlebka
i oczywiscie zgadzam sie ze pieczone w jakikolwiek sposob domowe pieczywo moze byc lepsze od kupnego! albo nie
wszystko zalezy przeciez od talentu piekacego
pozdrawiam