tatter @ 22 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=913619Guciu, szczegoly mile widziane
Tatter
na dwa chleby daliśmy łącznie : 80 gr mąki żytniej razowej, 50 gr mielonej ciecierzycy, 70 gr mąki owsianej, 50 gr mąki razowej z prosa, 3 łyżeczki ziarna amarantusa, 400 gr mąki chlebowej pszennej 650, 200 gr mąki orkiszowej 700, 1,5 łyżeczki cukru muscovado![]()
tatter @ 22 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=913629Znakomicie! Jak widac do tego ciasta chlebowego mozna dodac wszystko! A chleb nadal upiecze sie pieknieWnetrze wyglada pysznie, Guciu![]()
![]()
A probowaliscie juz z ziarnem soi, ugotowanym i dodanym w calosci lub posiekanym?
Czesto dodaje ok 200g mieszanki mak pszen-zyt z slodowymi platkami jeczmiennymi, zytnimi i pszennymi, ma wtedy bardzo przyjemny smak.No to przed nami kolejne wyzwanieNastępnym razem upieczemy z Twoimi modyfikacjami
I dziękujemy![]()
![]()
Jakze milo to slyszec![]()
Ja sama pieke go od tylu lat i wcale sie nam nie nudzi. Zmieniam to i owo, dodaje to i owo i wychodzi z pieca chleb jak z nowego przepisu![]()
Kminek bardzo tu pasuje i szczerze przyznaje, ze czesto dorzucam kilka lyzek.
tatter @ 22 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=913813Jakze milo to slyszec![]()
Ja sama pieke go od tylu lat i wcale sie nam nie nudzi. Zmieniam to i owo, dodaje to i owo i wychodzi z pieca chleb jak z nowego przepisu![]()
Kminek bardzo tu pasuje i szczerze przyznaje, ze czesto dorzucam kilka lyzek.Tatter
ten chleb jest wyjątkowy - po pierwsze przepis bardzo prosty, po drugie zawsze wychodzi , a po trzecie jest zawsze prze, prze, przepyszny![]()
![]()
I dla tego dla Ciebie jak nawiększe podziękowania za tak wspaniały przepis![]()
![]()
![]()
U nas zawsze co tydzień gości w kuchni, a nasz tata nie wyobraża sobie dnia bez niego![]()
My również lubimy ten przepis modyfikować![]()
tatter @ 22 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=913822Bardzo, bardzo sie ciesze![]()
I ogromnie mi milo, ze Waszemu Tacie rowniez smakuje![]()
Na bazie tego przepisu, zrobilam kiedys inny chleb, nazwalam go Polski, gdy moj maz zajadal kromki tego chleba z kielbaska mysliwska i chrzanem i pomiedzy kesami pomrukiwal z zadowolenia i powtarzal "...zupelnie jak dawny polski chleb..." . Moze mielsicie okazje juz piec ten chleb jesli nie - to polecam
Jeszcze nie piekliśmy, ale na pewno skorzystamyTwoje przepisy są niezawodne i jak do tej pory nie zawiedliśmy się na Twoich propozycjach![]()
![]()
![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.