minaslimme @ 14 Aug 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1014972Mozna od razu wlac caly syrop do bialek energicznie mieszajac i dopiero miksowacJa dzis mialam pierwsza probe ptyskow.
No i sie nie udaly, bo w srodku ciasto wyszlo troche surowe, wiec nie wiem czy to temperatura czy ciacho.
No i ten krem. Po przeczytaniu waszych postow juz wiem co zrobilam zleubilam piane za sztywno a pozniej zamiast syropu zrobil mi sie karmel
i cala piana sie zwarzyla i poszla do kosza![]()
![]()
W nastepnym tygodniu nastepna proba![]()
pcynesia @ 6 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1033785Ja dzis mialam pierwsza probe ptyskow.
No i sie nie udaly, bo w srodku ciasto wyszlo troche surowe, wiec nie wiem czy to temperatura czy ciacho.
No i ten krem. Po przeczytaniu waszych postow juz wiem co zrobilam zleubilam piane za sztywno a pozniej zamiast syropu zrobil mi sie karmel
i cala piana sie zwarzyla i poszla do kosza![]()
![]()
W nastepnym tygodniu nastepna proba
Zrobiłam teraz krem i też mi się strasznie zważyłgrudki się porobiły takie maleńkie z białka bleh, ale spróbuje nim wypełnić ptyśki![]()
justa_81 @ 24 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1040613krem mi wyszedł pysznyjakżeś to uczyniła Justysiu?
ja miałam dobry syrop ale podczas łączenia i ubijania miałam chyba za mocny ogień pod garnkiem![]()
ale bułeczki ptysiowe które wyjęłam właśnie z pieca genialne są
BeataSz @ 26 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1041375mariwanna nie wiem czy uda mi się zrobić zdjęcie tej nitce z syropu jedną ręką trzymając aparat a drugą lejąc syrop ale spróbuję...ale może ktoś akurat będzie pod ręką![]()
BeataSz @ 26 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1041375weerka, z pewnością tak zrobię bo zalazł mi ostatnio za skóręchociaż trochę mięknę i może jednak na koniec dnia dam mu jednego, bo dzisiaj pomagał mi meble nosić![]()
pewnie wyczuł łobuz, że planujesz upiec ptyśki i już na zaś się podlizuje![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.