To znaczy którą płaską? Tą na rolady?
CYTATDwiema łyżkami (jedną nabierać a drugą zgarniać nadmiar ciasta) nakładać najpierw biszkopt a później bezpośrednio przylegajaco, masę bezową w następujący sposób: zacząć od biszkoptu, kładąc wzdłuż dłuższego boku formy, na całej długości – „warkocz” ciasta szerokości kilku centymetrów, I DŁUGOŚCI PÓŁMISKA. Obok na styk, tak samo masę bezową.To znaczy po prostu pasek ciasta? Nie rozleje się?![]()
Akulka @ 19 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=416613Czytam ten przepis i do końca go nie rozumiem![]()
To znaczy którą płaską? Tą na rolady?
To znaczy po prostu pasek ciasta? Nie rozleje się?
1.) Tak. Taką płaską blachę jaka jest na wyposażeniu każdego piekarnika i najczęściej piecze się na niej rolady.
2.) Pasek ciasta nie rozleje się (jeżeli to ino pycio) bo ciasto nie jest aż tak rzadkie![]()
Akulka @ 19 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=416848Dzieki Dziuniu i PuchatkuJa tez zaczne od bezy![]()
To jest "marchewka" od czego zaczniesz. Obie masy mają prawo zachodzić na siebie i odbywa się to bez najmniejszej szkody dla smaku czy dla końcowgo efektu!
To jest właśnie kolejny urok tego wypieku, że jest taki zwyczajnie prosty w wykonaniu.![]()
Akulka @ 19 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=416857Puchatku, to jeszcze jedno pytanie - wypiek od razu do pozarcia, czy moze chwilke polezec? Bo nie wiem kiedy go upiec
Te 2 - 3 godziny poleżakowania w lodówce wychodzą mu bardzo na zdrowie. Najsmaczniejszy jest tego samego dnia.
U mnie na stole jeszcze nigdy nie wyrzymał dłużej niż 45 minut od momentu podania![]()
Akulka @ 19 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=416886Aha, to tego samego dnia trzeba pożrećDzięki![]()
Przymusu nie ma ale dla wrażenia smakowego jest najlepiej![]()
sha @ 19 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=417253A jeśli ją zrobię dzień wcześniej.... ??Wybaczale w tym temacie nie mam żadnego doświadczenia. U mnie od chwili podania na stół (zrobione tego samego dnia) jeszcze nigdy nie zdążyło się postarzeć. Znika w ciągu kilkudziesięciu minut.![]()
Znajomi jednak donoszą, że nalepsze jest zrobione i zjedzone w ten sam dzień.
Malgosimi @ 20 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=418283acha i Akulko błagam, TĘ na rolady! TĘ!
kasha @ 8 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=445969Puchu weź no tego wbij na górę w kremówkje żywe krewetki, bedzie git i pełny zaskok![]()
![]()
Trza by je, te robaki poprzyklejać choćby butaprenem, bo sie rozlazo po półmiskua tenże klej smakowo mi nie trafia![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.