Ilona
Moderator
- Paź 10, 2004
- 37,718
- 1
- 0
Puchatek @ 8 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=446024Trza by je, te robaki poprzyklejać choćby butaprenemGęsty lukier zrób![]()
Puchatek @ 8 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=446024Trza by je, te robaki poprzyklejać choćby butaprenemGęsty lukier zrób![]()
Ilona @ 8 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=446028Gęsty lukier zrób
Cóś tam zrobię. Ino najpierw muszę wybadać czy Kasha aktualnie się przekomarza czy przepoczwarza![]()
![]()
![]()
![]()
Malgosimi @ 20 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=418283acha i Akulko błagam, TĘ na rolady! TĘ!Błagam- aHa Malgosimi, aHa!![]()
Wizja kremówki z krewetkami na butaprenie bardzo przemawia do mojej wyobraźni![]()
Puchatek @ 8 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=446218Cóś tam zrobię. Ino najpierw muszę wybadać czy Kasha aktualnie się przekomarza czy przepoczwarza![]()
![]()
![]()
Puchu wiesz, to ja już jednak wolę być tą poczwarką aniżeli komarem![]()
kasha @ 8 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=446272Puchu wiesz, to ja już jednak wolę być tą poczwarką aniżeli komarem
Na awatarku masz skrzydełka, więc jak to z Tobą jest w rzeczywistości (Kobieto)![]()
![]()
katalonka @ 18 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=451132Dla mnie ciut mało ciasta w stosunku do ilości masyOoo - to ja tak lubię![]()
![]()
katalonka @ 18 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=451132Mam i ja!
Świetny pomysł na ciasto, jest puszyste, leciutkie. Ja też nie trzymałam się oryginalnego przepisu i, jak widać na załączonym obrazku, zrobiłam bez dodawania kawy do śmietany, zamiast dżemu porzeczkowego (nie lubię) dałam konfiturę jagodową. Proste i szybkie w wykonaniu. Dla mnie ciut mało ciasta w stosunku do ilości masy, następnym razem troche zmienię proporcje. Ale i tak dla mnie bomba!Tak jak wszędzie indziej, tak i tutaj nie ma obowiązku wiernego naśldowania przepisu. Dowolność nie ma granic i to dobrze, że masz odwagę zmienić coś wg własnej inwencji.![]()
Atrakcją tego ciasta jest obecność 3 smaków. Gorzki - przez dodanie kawy do śmietany, kwaśny, który ma wnieść dowolna konfitura, oraz słodki z biszkoptu i bezy.
Jeżeli zwiększysz ilość ciasta, stanie się ono wyraźnie słodkie. Słodycz będzie dominować. Ale może to jest to co lubisz
W każdym razie powodzenia i zadowolenia![]()
![]()
jopi @ 2 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=458768http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ii/cd/1...INK7YRcULhB.jpgJopi, to twoje dziełaWow, cudne, sie zaśliniłam![]()
![]()
![]()
jopi @ 2 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=458768http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ii/cd/1...INK7YRcULhB.jpgło matko kochana![]()
i jak ja mam pościć![]()
AgusiaSz @ 2 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=458826ło matko kochana![]()
i jak ja mam pościć
A kto ci tam wierzy, ze pościsz, co troche to jakieś ciacho lub ciasteczko pieczesz![]()
kasha @ 10 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=465148nie umiem przyklejać robaków do boku tortu, jak oni to robią Ci cukiernicy?!!!
Cukiernicy chyba ciacho troche podnosza i przechylaja (bokiem trzymaja ciasto) i wtedy sypia robaczkami![]()
Kiedyś pokazywali w tv ale stierdzilam, ze mi i tak by sie ciasto z tacy zsunelo - nie ma co szaleć![]()
Akulka @ 12 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=465975No szkoda Kasha, bo na pewno slicznie wygladała![]()
Tak, bardzo ładne było![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.