julia @ 2 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=830040Masa nie popłynie (przynajmniej mnie sie nigdy to nie zdarzyło) wiśnie dobrze odsącz na sicie i bedzie ok.
Nie musisz dodawac masła.
Jedyne co bym zmieniła w Twoim pomysle Okruszku, to dżem (jesli właśnie jego użyjesz) dałabym na ciasto i na to krem, nie odwrotnie, natomiast wiśnie na krem
Dziękuję bardzo za odpowiedź![]()
W takim razie zrobię bez masła i dam najpierw dżem a potem krem. A wiśniami to chyba tylko udekoruje...
A czy do takiej kompozycji tortu kompot wiśniowy plus jakiś alkohol np wódka (odrobina) do nasączenia biszkoptu będzie dobry?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.