raspberry69 @ 12 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=788973Mam pytanie, w czym namaczacie ciasto? chodzi mi o ten poncz
Eee, nie masz się co rumienić![]()
Każdy pewnie robi inny poncz, każdemu co innego smakuje. Ja robię do różnych tortów różnie![]()
Najprostszy poncz to woda z cukrem i sokiem z cytryny-ma to być dość wyraziste w smaku, dobrze kwaskowate.
Jeśli nasączam zwykłe blaty biszkoptowe to do ponczu dodaję jeszcze jakiś aromat.
Można zamiast wody użyć naparu z herbaty lub kawy + oczywiście cukier i sok z cytryny.
Do tortu orzechowego robię często : woda+cukier+sok z cytryny ( bez aromatu) lub kawa+cukier+sok z cytryny ( bez aromatu)
W każdym przypadku można dodać alkoholu do ponczu, dobrze robi![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.