Nie znam oryginalnego przepisu wiec trudno mi dyskutowac o skladnikach
Jakos trudno mi uwierzyc, ze kiedys, kiedys kiedy ten przepis powstal uzywano olejku zamiast migdalow
Nastepnym razem skorzystam z sugestii i dodam kilka gorzkich migdalow robiac paste migdalowa
Ale chyba sie zgodze, ze obecnie, w masowej produkcji uzywany jest flaworant zamiast pasty migdalowej chocby ze wzgledu na koszt - pasta migdalowa czy gorzkie migdaly tanie nie sa i rogale z takim nadzieniem kosztowalyby znacznie wiecej niz kosztuja, ale raczej sklanialabym sie do tego, ze uzywany jest naturalny extract migdalowy a nie sztuczny olejek - smakowo nadzienie nie jest zdominowane zadnym smakiem, ani migdalami ani makiem, wszystkie smaki sa ladnie wymieszane, a olejek w swojej sztucznosci i intensywnosci bylby zawsze wyczuwalny
Graz, pamietam, ze Jotka robila z "normalnym" makiem i sobie chwalila