ewelinka111
Member
- Paź 13, 2007
- 894
- 2
- 0
CoolDream @ 6 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=616557sz. to szklanka
nie mówię co masz piec- po prostu podałam wam najbardziej zbliżony do tradycyjnego przepis i tyle
i zapewniam cię ,że wiem co to marcepan
a z rogalami marcińskimi jest jak z makowcem ,że olejek migdałowy jest nięzbedny
dziękuje za przepismam zamiar wypróbować 2 smakowite przepisy![]()
![]()
CoolDream @ 6 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=616557a z rogalami marcińskimi jest jak z makowcem ,że olejek migdałowy jest nięzbedny
W tym przypadku również pozwolę sobie mieć inne zdanie...![]()
Kiedyś też tak myślałam, ale od lat piekę makowce wyłącznie z naturalnymi dodatkami smakowymi i są moim zdaniem świetne. Ale każdy ma przecież inny gust...![]()
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...amp;hl=makowiec
Margot @ 8 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=617748Bajaderko ,dałoby radę zrobić tak jak piszę
ciasto w piatek i w lodówce do niedzieli
a farsz w sobotę
A w niedzielę zrobię rogale i upiekę?Jak najbardziej MargotTo ciasto, szczelnie zawiniete spokojnie moze byc w lodowce przez 2 dni - na dluzej to juz trzeba zamrozic
Ja bede dokladnie tak samo w tym roku robila![]()
![]()
Margot @ 8 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=617913Bajaderko , świetnie ,to robimy razem..I ja spróbuję w tym roku. Dobrze, że można z wyprzedzeniem.
dziunia @ 8 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=617965Dziewczyny, a skąd macie biały mak? Na allegro chyba nie było w tym roku? Czy tez robicie z niebieskim?
Straszną mam ochotę na te rogale (ciasto już dawno miałam wypróbować) ale chyba upiekę z nadzieniem orzechowym, czyli zupełnie nietradycyjne
Dziuniu, ja kupiłam w grudniu od dziewczyny z mniama, której mąż załatwił worek 50 kg i zorganizowała sprzedaż, a to co jej zostało wystawiła na Allegro. Tutaj o tym pisałam. Nawet mnie o niego pytałaś.![]()
CoolDream @ 6 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=616557a z rogalami marcińskimi jest jak z makowcem ,że olejek migdałowy jest nięzbedny
Masz rację, w prawdziwym rogalu marcińskim musi być olejek migdałowy, inaczej rogal nie jest już marciński, chyba że się doda migdały gorzkie![]()
Rogale marcińskie mają określony skład i proporcje.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.