Buka
Well-known member
- Wrz 19, 2004
- 32,251
- 5,967
- 113
Na te 4 kg do sałatki (1kg zużyłam na zakwas) zrobiłam łagodną zalewę z 2 szklanek (po 250 ml) wody, pół szklanki octu jabłkowego, pół szklanki cukru, 2 łyżek płaskich soli. Zagotowane z przyprawami i  pokrojonym w plasterki czosnkiem, przecedzone do startych buraków. Pasteryzowałam krótko. Przetwór wyszedł łagodny, ale taki wolę, można go dosmaczać w razie potrzeby.Zaraz sobie zapiszę w kompie te uwagi. 
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		 
	
	
		
			
		
		
	
			
			 
	
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: 
			
		
	
										
										
											
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
	
	
		
			
		
		
	
										
									
								 
				
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
	 
 
		 
	 
 
		 
			 
 
		
 
 
		 
 
		 
 
		
