Schab w mleku*

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
mój schab też suchy neistety wyszedł - ale smak był pyszny

jaki kupić dokładnie, żeby był soczysty?

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
nie wiem Malgosimi - sprobuj jak Lis - dosc cienki i rozowiutki :roll: ja mysle, ze to nigdy nie wiadomo

zaraz wpisze przepis jak tesciowka wroci bo musze jej zapytac ile ma miec ta gadzina wzrostu :lol:

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
a w tajemnicy powiem, ze mnie najbardzie powalił ten sosi, co się wytworzył - niebo w gebie... Niestety połowę zmiksowalam - a szkoda - bo najlepsze są te farfocle :lol:

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
no farfocle genialne - my nigdy nie miksujemy :mrgreen: - wlasnie trzeba tak dlugo robic az sie te farfocle pojawia Marghe zrobila tak jak powinno to wygladac

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
ale własnie ja mam wrazenie, ze moze za długo je robilam - i dlatego wię wysyszyło. Bo potem bardzo dlugo ten płyn nei przykrywał mięska

nurthena

Member
Paź 23, 2005
320
0
0
W koncu sie skusilam i musze rpzylaczyc sie do zachwytów Schabik wyszedl delikatniutki, mieciutki i pyszny wręcz. Sosik też super..a te farfocle mniam mniam :mrgreen: Tylko nastepnym razem dodam troszke ziół do sosiku ;);)
Pozdrawiam znad talerza bo wlasnie wczorajszy schabik dojadam Pycha!!

Dzieki za przepisik :cheers: :cheers:

KasiaRybka

Member
Lut 18, 2005
880
0
0
dziewczyny ja ostatnio robiłam schab w melku, ale troszkę inaczej, przepyszny był
icon_smile.gif

Przewiązałam mięso sznurkiem i zalałam mlekiem, piekłam to to ;) 2 godziny ( nie można do końca zakrywać naczynia żaro, bo melko wykipi zwyczajnie ;) ), póżniej, kiedy schab stygł, zrobiłam sos beszamelowy, mięso pokroiłam w plastry, ulożyłam znów w żaro, na przemian z podsmażonymi na maśle pieczarkami, zalałam beszamelem i jeszcze chwilkę podpiekłam....matko kochana, niebo w gębie
icon_smile.gif

KasiaRybka

Member
Lut 18, 2005
880
0
0
Asiu ja też chudnę, narazie teoretycznie ;)

W niedzielę komunia Dominika, to sobie poszaleję w kuchni ;)

Nesia

Member
Cze 22, 2005
640
1
16
A my znowu na obiad mielismy ten schabik :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...jest przepyszny :mrgreen: :mrgreen:

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
joannas @ 21 Aug 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=347933A ja dzisiaj, mniam mniam. <!--emoid:lol:--><!--endemo-->
dscn0862aks3.jpg
jestem z Ciebie dumna!! tak Pieknie wyszlo!!!!!!!
icon_eek.gif

pyszna prawda ta marchewka?

MalaRybko - kurczejuz po czasie pewnie, i tak nie wiem...mieso, ze 3 godziny powinno sie gotowac, sos ma byc taki zwazony u Marghe na zdjeciu doskonale go widac i u Joannas tez zreszta!

Matko ja uwielbiam to polaczenie schabu i tej marchewki!!!!!!!!!!!!
icon_redface.gif
mniam.gif

joasia_ko

Member
Mar 8, 2006
25
0
0
Już raz robiłam ten schab i ył pyszny, ale mam taie pytanie, czy jakby nadziać ten schab śliwkami suszonym, to też wyszedłby dobry? Może ktoś tak próbował i podzieli się doświadczeniem.

Torque

Member
Wrz 7, 2006
18
0
0
Dziękuję za przepis. Przygotowałem w sobotę na obiad, było pyszne. W ramach podziękowania wstawię dziś przepis na sandacza w śmietanie
icon_smile.gif
.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy