joasia_ko @ 3 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=388045Już raz robiłam ten schab i ył pyszny, ale mam taie pytanie, czy jakby nadziać ten schab śliwkami suszonym, to też wyszedłby dobry? Może ktoś tak próbował i podzieli się doświadczeniem.jesli gotowa jestes ryzykowac morele suszone moga byc odpowiedniejsze.
robi sie mieso w sosie musztardowo-morelowym, wiec moze sie nic nie pogryzie![]()
Pimpek @ 19 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=417327Czy to mleko nie wykipi? Tak sobie o tym pomyślałam jak wstawiłam do piekarnika![]()
Co ja wtedy zrobie? jak mi cały piekarnik zaleje?
![]()
ale pachnie cudooownieNie wiem czy wytrzymam do świąt ...![]()
I co z tym sosem cudownym (już widzę i czuję że będzie cudowny) zrobić ?nie powinien wykipieć
a co zrobic z sosem?
zjeść, mczając w nim chleb na przykład
joasia_ko @ 3 Jan 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=426041Zrobiłam ten schab dawno temu i był pyszny. Chciałam zrobić popisowe danie na objad świąteczny, schab ugotowałam zgodnie z przepisem i na szczęście wcześniej go spróbowałam, wyszło coś strasznego - suche, bez smaku, ciężko było pogryźć - dlaczego? Czy to wina schabu (oba kupione w tym samycm miejscu).ale to nie była ta sama swinia![]()
Malgosimi @ 1 Mar 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=254251mój schab też suchy neistety wyszedł - ale smak był pyszny
jaki kupić dokładnie, żeby był soczysty?
Małgosiu kupując schab trzeba zawsze kupować nie za szeroki , musi mieć ładny jasnoróżowy kolor a przede wszystkim trzeba go nacisnąc palcem i zobaczyć czy łatwo się ugina.
jak jest miękki to będzie super w obróbce.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.