Schab z serem i cebulką*

marta.larsen

Member
Lis 17, 2006
142
0
16
dzisiaj wyprobowalam przepis na obiado-kolacje
wyszlo rewelacyjnie, przepysznie
co za zapach !!!! aaah poezja
a miesko takie soczyste
danie palce lizac
daumen.gif

z braku schabu padlo tym razem na piers z kurczaka
nie moge sie doczekac nastepnego razu
pozdrawiam serdecznie
 

Maria z Łeby

Well-known member
Gru 26, 2006
34,965
1,546
113
robiłam dzisiaj na obiad i był
mniam.gif
mniam.gif
mniam.gif
mniam.gif
mniam.gif

zastosowałam małą modyfikację, aby zmniejszyć ilość tłuszczu smarowałam mięso mazidełkiem wykonanym :z 2 łyżek majonezu,
1 łyżki musztardy i 1 łyżki ketchapu
 

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Zrobiłam.
mniam.gif


Jedna tylko uwaga: dobrze jest chyba posmarować tłuszczem to, na czym się kładzie kotlety. Nie posmarowałam rusztu brytfanki i mi przywarło.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
15,895
220
63
Ja też zrobiła, tylko dodałam na każdego kotlecika cienkie plasterki pieczarek i drobno posiekanego pomidora, a pomaziałam majonezem i ketchupem. Natomiast powinnam uważać z solą, bo nieco za słone mi wyszło (może majonez, może ser?). Bardzo dobre było
icon_smile.gif
 

malgosia

Member
Lut 1, 2006
786
0
0
a ja wczoraj zrobiłam tak- piersi z kurczka posolone i popieprzone, na wierzch pieczrki z cebulka, plaster sera żółtego i majonez... PYCHA!!!!!!!
 

kawazmlekiem

Moderator
Członek ekipy
Mar 19, 2005
37,849
6
38
Lisie, schab zrobił furorę. Bardzo dobry, wręcz znakomity. Naprawdę nei spodziewałam się, że mięso będzie tak kruche i delikatne. Dzięki <ukłon>
 

Eve.eire

Member
Lis 5, 2007
13,730
0
0
Ja czesto robie podobnie filety z kurczaka lub indyka, z tym ze na opanierowanego fileta klade podsmazona cebule i pieczarki i na to ser zolty. Ja uwielbiam a Facet na jednym nigdy nie poprzestaje :D
 

Bethan

Member
Maj 8, 2006
47
0
0
Przyznam, że efekt mnie zaskoczył. Smakuje jak luksusowe danie, a jest tak proste i co ważne szalenie szybko się robi. Robiłam z piersi kurczaka (schabu akurat nie miałam). Jak dla mnie to jest hit. Wielkie dzięki za przepis.
 

Uma

Member
Wrz 11, 2007
341
0
0
jedno słowo - PYYYYYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mniam.gif
mniam.gif
mniam.gif
mniam.gif


Przed Świętami była wersja ze schabu a dziś z piersi z kurczaka z pieczarkami
mniam.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Miałam dużego fileta z kurczaka, pokroiłam na plastry i delikatnie rozpłaszczyłam,
zapiekałam w naczyniu żaroodporny delikatnie wysmarowanym olejem.
niestety nie zauważyłam, że KTOŚ
baa.gif
zjadł majonez i wstawił prawie pusty słoiczek do lodówki, więc wymieszałam tą resztkę z pikantnym ketchupem.
Wyszło rewelacyjnie
lecker.gif
 

Maria z Łeby

Well-known member
Gru 26, 2006
34,965
1,546
113
Majonezu chyba nie da się wyeliminować. Ostatnio smarowałam mięso mazidłem z 2 łyżek majonezu, 1 łyżki ketchapu
i 1 łyżki musztardy, było znacznie mniej tłuszczu i też pyszne.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

mulien

Member
Mar 31, 2008
5
0
0
Hej! Robiłam ten schabik 2 razy i mam problem, bo za każdym razem mięso wychodziło mi twardawe i gumowate. Nie wiem, co robię nie tak. Czy to kwestia czasu pieczenia (za długo, za krótko..) czy może przykrywania-odkrywania podczas pieczenia. Hmmm pomóżcie,