Sernik cukiniowy*

bahomet

Member
Wrz 4, 2006
985
0
0
Ines ale tak naprawde mozesz przygotowac z roznych warzyw, trzeba tylko uwazac na polaczenia. Poza tym smaki sa rozne. Gdyby na przyklas dodac szynki wedzonej do dyniowej wersji to powinno byc bardzo ok, bo swietnie sie razem komponuja. Trzeba samemu probowac...

bernadek

Member
Lut 25, 2007
671
0
0
Jak ja mogłam tego przepisu nie zauważyć
gruebel_2.gif
Ser mam , parmezan też , cukinia leży w lodówce nie wiem od kiedy
icon_redface.gif
, musze sprawdzić czy się jeszcze nadaje, jak tak , to jutro zrobię.Obawiam sie jedynie , ze nie podaruję sobie tradycyjnego spodu z ciasta kruchego , kocham je po prostu straszliwie
lecker.gif

Ja czesto robię tartę z porami i śmietaną , tez jest super ,tylko , że długo zastyga.

Zrobiłam jak pisałam wczesniej , na kruchym spodzie . Już przy pierwszym podejściu zjadłam 4 kawałki, pyszności
lecker.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
O.
Jeszcze sernik przede mną
fiesgrins.gif

nurbika

Member
Lis 26, 2007
411
0
0
to wg mnie przepis na Fritattę (tak?) ja to robie z żółtym serem startym na wiórki pół na pół z mozarellą i bez bułki tartej. A co do tart bez spodu - jak juz naprawde potrzebuje "ciasta" to robie spód z orzechów (South Beachowy) - miele po prostu orzechy i dodaje jajko - taki spód zapiekam w 175 stopniach i na wystudzony kłade wybrane dodatki. Uzywam tego spodu jako :ciasta kruchego" na słodko - np z migdałów i dodaje słodzik, kakao, cynamon, czy co mi tam przyjdzie do głowy, a do wytrawniejszych mozna zmielic orzechy arachidowe prażone i solone, pistacje, dodac czosnku, soli, ostrych przypraw - wychodzi super.

kawazmlekiem

Member
Mar 19, 2005
37,849
6
38
Po raz nie wiem który zrobiłam ten sernik. Dodałam tym razem dużo cebuli i trochę pieczarek, a wierzch udekorowałam plastrami pomidora i tak zapiekłam. Zdjęcia o masakrycznej jakości, ale światło słabe i robione komórką, ale goście się rzucili i jedli. Trochę za dużą blaszke wzięłam, lubię jednak, żeby ten sernik był wyższy, ale taki też był "zjadliwy".

Zdj_cie001.jpg

Zdj_cie002.jpg

Załączniki

• Zdj_cie001.jpg
    Zdj_cie001.jpg
    250.2 KB · Wyświetleń: 1
  • Zdj_cie002.jpg
    Zdj_cie002.jpg
    226.7 KB · Wyświetleń: 1

kawazmlekiem

Member
Mar 19, 2005
37,849
6
38
kawazmlekiem @ 7 Feb 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=658258Po raz nie wiem który zrobiłam ten sernik. Dodałam tym razem dużo cebuli i trochę pieczarek, a wierzch udekorowałam plastrami pomidora i tak zapiekłam. Zdjęcia o masakrycznej jakości, ale światło słabe i robione komórką, ale goście się rzucili i jedli. Trochę za dużą blaszke wzięłam, lubię jednak, żeby ten sernik był wyższy, ale taki też był "zjadliwy".
Mamma mia, przeczytałam to, co napisałam. Koszmar, stylistycznie do kitu zupełnie. Chyba analfabecieję
icon_rolleyes.gif
icon_redface.gif

Za to sernik wyszedł pyszny. W zasadzie bardzo trudno go zepsuć, to jest chyba jeden z największych hitów. Należy Ci się za ten przepis medal
anbetung.gif

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Nabyłam dzisiaj twarog.
Całkiem możliwe, że zrobie z brokułem uparowanym
fiesgrins.gif

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
kawazmlekiem @ 11 Feb 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=659828Il, a na co Ci twaróg? Tu raczej jakiś serek kremowy. Chociaż może z twarogiem nie byłoby złe...?
No jak sernik to sernik. Z twarogu
icon_wink.gif

AgusiaSz @ 12 Feb 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=660062ja robiłam z twarogiem i było oki
daumen.gif
ale mój był dość dobrze zmielony
icon_mrgreen.gif
Ja miałam (bo zeżarłam niestety z dzemem - noie mialam sily piec) twarożek własnie taki kremowy jakiś.
0,1% tłuszczu, z Plusa. Baaaardzo smaczny i mocno zmielony.
Jeszcze 1 opakowanie mam to moze w weekend sobie zrobie. Po pracy mi sie poprostu nie chce
icon_frown.gif

monika1207

Member
Wrz 17, 2007
109
0
0
Bardzo smaczny sernik, bardzo długo się zbierałam żeby go zrobić i w końcu się udało
icon_biggrin.gif
dałam 3 małe cukinie, jedną marchewkę (dla koloru:)), ser żółty, łyżkę otrąb przennych i serek chudy 0,5% Pilos. Polecam szczególnie z lekką warzywną sałatką.

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Dziś piekłam ze szpinakiem, chudym twarogiem, fetą i grana padano.
Zostało mi z wczoraj kilka łyżek szpinkowego pesto, to też je dodałam do masy.
Pycha - na zimno i na gorąco.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Evva

Member
Kwi 27, 2008
44
0
0
A ile to jest 500g cukini tak na sztuki? powiedzmy na taka średnią cukinię nie przerośniętą ale i nie mulutką

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy