Sernik cukiniowy*

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
rzęsa @ 9 Jul 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=536449cukinię wrzuciłam do robota
zmiksowałam z 2 jajkami
dołożyłam twaróg
sól i czosnek granulowany

(do środka nie dawałam ani bułki ani żadnego sera)
O o o - to by bylo cos dla mnie
lecker.gif

Nie rozpadl sie
gruebel_2.gif
 

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Ja też nie dodawałam bułki ale żółty ser obowiązkowo bo jak wystygnie to właśnie zwiąże całą masę
icon_smile.gif

Ilonka żółty serek jest pyszny zdrowy i ma full białka, możesz light zapodać np. Hollender firmy Spomlek
icon_smile.gif
icon_smile.gif
 

bahomet

Member
Wrz 4, 2006
985
0
0
ilonko ale ja mowilam, ze sie nie rozpada. moze cieply zachowywalby sie jak galarate ale po nocy w lodowce na pewno by stezal. sprobuj swoja ulubiona wersje. na pewno wyjdzie...
icon_wink.gif


paulinko pewnie wyjdzie. tylko nie wiem jak z jajkami, czy im sie nic nie stalo przez cala noc?
 

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Ja zaraz będę jeść ciepłą galaretę
icon_biggrin.gif

Bo pięknie ściął się i zrumienił w piekarniku.
Jajkom nic się nie stało zapewne bo co to im za różnica, w skorupce czy poza nią
icon_wink.gif
a miałam świeże wiejskie od Cioci.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
Niemożliwe, ja SERnikowy potwór dopiero dziś widzę ten przepis.
Przeczytałam wszystkie Wasze relacje, zebralam je w jednym miejscu i po kolei będę testowała wszystkie przepisy (może i ja coś wymyślę...), bo po składnikach widzę, że będzie smakowicie...
Relacje (i może fotki) wkrótce.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

rzęsa

Member
Cze 16, 2007
29
0
0
Ilonko mój nie miał prawa, bo robiłam w naczyniu żaroodpornym
wyłożonym plastrami szynki

ale początkowo masa była dość rzadka
więc pewnie żeby go upiec w tortownicy
trzeba by ją chyba zabezpieczyć jak do sernika nowojorskiego
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
rzęsa @ 10 Jul 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=536997Ilonko mój nie miał prawa, bo robiłam w naczyniu żaroodpornym
wyłożonym plastrami szynki

ale początkowo masa była dość rzadka
więc pewnie żeby go upiec w tortownicy
trzeba by ją chyba zabezpieczyć jak do sernika nowojorskiego
Żaro nie mam, wiec tortownica zostaje (mam ze szklanym dnem) lub zwykła blacha do ciasta
gruebel_2.gif

Szynka odpada
icon_wink.gif

Nowojorski to ten z gazetami
icon_question.gif
icon_question.gif
icon_question.gif


A cukinie jak sie wybiera - nie jadlam nigdy
icon_redface.gif
 

rzęsa

Member
Cze 16, 2007
29
0
0
Ilona @ 11 Jul 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=537477Żaro nie mam, wiec tortownica zostaje (mam ze szklanym dnem) lub zwykła blacha do ciasta
gruebel_2.gif

Szynka odpada
icon_wink.gif

Nowojorski to ten z gazetami
icon_question.gif
icon_question.gif
icon_question.gif


A cukinie jak sie wybiera - nie jadlam nigdy
icon_redface.gif
no to może być i bez szynki

nowojorski to ten z gazetami
ale ja tam gazet nie używam tylko w środek papier do pieczenia
a na zewnątrz daję folię aluminiową i czołem ;)

cukinia do tego to najlepsza chyba żółta/pomarańczowa
bo jest dużo delikatniejsza niż zielone
i lepiej nie wybierać zbyt dużych bo są twardsze
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
Zrobiłam wg przepisu Bahomet z philadelfią - PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nawet! Zuziol zjadł spory kawałek
icon_smile.gif

Do sernika podałam miskę pomidorów z czerwoną cebulą i oliwą, i octem balsamicznym, i ziołami, i pieprzu dużą ilością, i soli odrobiną... Ślinka cieknie na wspomnienie...
Jutro powtórka z rozrywki - zamierzam upiec go rano i zabrać na grillowanko - jako zimny zagryzacz (nie będę go grilować
icon_smile.gif
).

Dziękuję za inspirację Bahometku
bussi.gif
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Ja tez uwazam, ze spody nalezy w miare mozliwosci eliminowac. No chyba ze jest sie chudziakiem
icon_mrgreen.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy