Sernik kawowy

e_iskierka

Member
Wrz 30, 2008
251
0
0
Tak jak mówiłam sernik piekłam znowu na niedzielę dla rodziców. Oczywiście nie obyło sie bez przejść bo piekłam go już późno w nocy, zapomniałam posmarować tortownice i sie przykleił troszeczke do boków. Ale smakował znowu doskonale ( musiałam kawałecze spróbować
cluebat.gif
).

Tym razem mam zdjęcia może nie najlepsze bo w pośpiechu robione ale... najważniejsze że ciacho się udało.
lecker.gif

Sernik_kawowy_makro.jpg

Sernik_kawowy.jpg

Załączniki

• Sernik_kawowy_makro.jpg
    Sernik_kawowy_makro.jpg
    89.8 KB · Wyświetleń: 5
  • Sernik_kawowy.jpg
    Sernik_kawowy.jpg
    109.3 KB · Wyświetleń: 5
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Joanna @ 30 Jun 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=319760Sernik jest naprawdę wspaniały - absolutnie kremowy, rozpływający się w ustach. Bardziej smakuje jak wykwintny krem czy tort, niż jak typowy sernik. Smakował i dorosłym, i dzieciom. Polecam gorąco wszystkim łasuchom!
Joanno, nie napisałabym niczego nowego na temat tego sernika, więc pozwoliłam sobie zacytować Twoją opinię o nim. Od siebie dodam tylko, że to był chyba jedyny sernik z Twojego zbioru przepisów, którego jeszcze nie piekłam i... I to był mój wielki błąd!
icon_redface.gif
Ten sernik to doskonałość!
Zrobiłam go w piątek wieczorem w nadziei, że będę miała ciasto na niedzielę, a w sobotę z trudem ocaliłam dwa kawałeczki do zdjęcia
icon_mrgreen.gif
Dzisiaj nie pozostał już po nim nawet okruszek.

Joanno, bardzo Ci dziękuję za ten przepis!
bussi.gif

DSC_0785.JPG

Załączniki

• DSC_0785.JPG
    DSC_0785.JPG
    199.2 KB · Wyświetleń: 1

atina

Member
Lut 27, 2008
961
3
0
Maraa w Twoim wykonaniu ten sernik jest prawdziwą doskonałością:) Pysznie wygląda
lecker.gif
I wcale się nie dziwię, że tak szybko zniknął:)

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Śmietankowy z Tesco, Zielona Łąka z Biedronki.
Delfiko jest zawsze w Carrefourze.

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Tego nie znam. Ile ma procent tłuszczu? Bo jak mniej niż 22 - 24, to się nie nadaje.

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Nadaje się, nadaje, piekę z niego regularnie
icon_mrgreen.gif
, ma 28% tłuszczu.

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Lud a skąd Ty jesteś, że u Ciebie też jest, bo szczerze mówiąc to ja go tylko we Wrocławiu widziałam. Prawda, że smaczny, świetnie się nadaje na kanapki solo, albo jako baza do past.

Lud_

Member
Maj 19, 2008
1,368
0
0
Izolda @ 30 May 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=860069Lud a skąd Ty jesteś, że u Ciebie też jest, bo szczerze mówiąc to ja go tylko we Wrocławiu widziałam. Prawda, że smaczny, świetnie się nadaje na kanapki solo, albo jako baza do past.
Świetnie też je się go łyżeczką z pudełka
icon_mrgreen.gif

Jestem z Ostrowa Wielkopolskiego (południowa Wielkopolska), i jest u nas wszędzie. ;)

marysiek

Member
Kwi 15, 2009
21
0
0
zrobiłam go!! jest pyszny!
icon_smile.gif
a jak szybko znika ;) Joanno - dzięki za przepis!!!
zdjęcie tutaj

dobra wiadomość - da się go zrobić w ogóle nie używając miksera (mój Maleńtas spał, więc nie chciałam hałasować) - ciasteczka Digestive LU dają się rozkruszyć palcami
icon_smile.gif
, serki ucierałam łyżką, a masę potem - trzepaczką
icon_smile.gif

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Ja do tego typu serników nigdy nie używam miksera, wystarcza mi trzepaczka - rózga.
icon_mrgreen.gif
Ciasteczka bardzo fajnie się kruszy w woreczku (najlepiej strunowym) wałkiem do ciasta.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy