Sernik nowojorski

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Sernik błyskawicznie wchłonięty. Pyszny. Powiedzcie mi jeszcze czy on musi cały czas być w lodówce czy tylko przez noc? Teraz nie miałam problemu bo nie było chować, ale pytam tak na zaś.

joannas

Member
Wrz 20, 2004
13,025
0
0
Tyle czasu nie piekłam tego sernika, wieć dzisiaj nadszedł ten dzień. Siedzi sobie w piekarniku, a ja sie nie moge doczekać, kiedy będzie gotowy.
icon_wink.gif

sunnyshine

Member
Lip 11, 2007
861
1
0
Czy można nafaszerować ten sernik kawałkami brzoskwiń z puszki ? Chyba mu się nic nie stanie... ?

Kiiri

Moderator
Wrz 30, 2007
3,567
0
0
Siedzi w piekarniku
icon_smile.gif
robie z polowy porcji w 20cm tortownicy, nie mam zielonego pojecia ile trzymac, sprawdze po godzinie
denknach.gif

Kiiri

Moderator
Wrz 30, 2007
3,567
0
0
Jejku pyszny ten sernik, lekko mi popekal z wierzchu ale to nic, dzis zrobie do niego sos z pieczonych truskawek i nic nie bedzie widac. Rewelacja! Robilam z 400g 20% serka i 150g mascarpone, reszta skladnikow z polowy porcji (tortownica 20cm), pieklam 45 min. A i spod byl z samych ciastek, bez masla bo maslo wyszlo
icon_smile.gif
Do powtorki i to czestej
icon_smile.gif

Kiiri

Moderator
Wrz 30, 2007
3,567
0
0
Zrobilam po raz kolejny, tym razem z calej porcji. Tesciowa cala w skowronkach nie mogla sie nachwalic ;) A jeszcze do niego podalam dzem truskawkowo rozany, to myslalam ze sie do nas wprowadzi :D Takze dosc niebezpieczny jest ten sernik ;) Jeszcze raz wielkie dzieki Dziuniu za przepis

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,788
4,848
113
Idealny Ci wyszedł.
daumen.gif
Ale zbieżność, hehe, mój się właśnie piecze na jutrzejsze imieniny mojego Taty.
Edit: mój tez wyszedł idealnie równy. Na wierzch zrobiłam żelatynową polewę z białej czekolady (modyfikacja przepisu Cinki). Niebo w gębie.
lecker.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Neit

Member
Mar 14, 2006
116
0
0
Sernik absolutnie obłędny. Wmawiam sobie, że nietuczący (kłamstwo powtórzone 1000 razy itd). Właśnie upiekłam po raz kolejny. Tak w ramach treningu przed świętami :D

Jolan

Member
Lis 23, 2009
3,391
0
0
Polej albo Cinkową czyli ciemną, albo jasną Bajaderkową w wersji dla dorosłych - czyli puder + koniak czy tam brendy. Palce lizać- obie polewy
icon_smile.gif

Chyba Ci nie pomogłam
icon_mrgreen.gif

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
dziunia @ 22 Mar 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=678844Ja wczoraj piekłam go z 1,5 porcji, masę podzieliłam na 2 części i do jednej dodałam 2 roztopione czekolady deserowe, wlewałam na przemian do formy, potem jeszcze przemieszałam patyczkiem do szaszłyków, żeby uzyskać marmurkowy efekt. Wyszły dwie tortownice 24 i 21 cm średnicy. Ciekawe jak w środku to będzie wyglądało
icon_mrgreen.gif
Dziuniu i jaki był?

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy