sylwia18
Member
- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Hehehe - to możesz powiedzieć kumplom Maćka, że masz znajomą, która wcale niegorzej w kuchni sobie radzi
a napomknę, napomknę![]()
![]()
Hehehe - to możesz powiedzieć kumplom Maćka, że masz znajomą, która wcale niegorzej w kuchni sobie radzi
a napomknę, napomknę![]()
![]()
sernik jest bardzo puszysty, taki piankowy jak ptasie mleczko - pycha!dokladnie i od teraz staje sie moim ulubionym sernikiem w prawdzie go zmodyfikowalam i juz nie jest sernikiem wiedenskim, bo bez bakalii (dzieci pluja ) wiec zrobilam z brzoskwiniami i beza 8) PYCHA!!!!
Musia @ 6 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=481861mam pytanie dla tych co robili w wersji bez spodu, czy dól sie nie przypalil i czy pieklyscie na papierze czy tez tylko w wysmarowanej blaszce?Zawsze piekę sernik bez spodu. Czasem w nasmarowanej blaszce, czasem na papierze. Spód jest nieco bardziej przypieczony, ale nie spalony. Jest tak przypieczony, jak skórka z wierzchu.
marmak @ 27 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=796044Rzeczywiście, świetny przepis. Po raz pierwszy go upiekłam na te święta (ser "Zielona Łąka".Ponieważ lubię mniej słodkie wypieki, użyłam 1 szklankę drobnego zwykłego cukru i 1 cukier waniliowy - było ok. Wykorzystałam spód i "metodę gazetową" z torcika serowego Joanny.Piekłam w tortownicy o średnicy 28 cm. Z pewnością do powtórzenia, bo znowu mi rodzynki opadły na dno, niestety
. Ale to jedyna zauważona wada. Polecam!
Rodzynki należy opruszyć mąką to nie będą opadać na dno.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.