Sernik z malinowym curdem

mała m.

Member
Paź 13, 2007
419
0
0
A jaki piękny...Mmmmuszę go znów skombinować. Zatęskniłam, bo przecież jest świetny.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Gucio

Well-known member
Kwi 2, 2007
2,234
2,237
113
mała m. @ 12 Sep 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1024422A jaki piękny...Mmmmuszę go znów skombinować. Zatęskniłam, bo przecież jest świetny.
mała m.
anbetung.gif

tak masz rację jest świetny i do tego przepyszny
lecker.gif
mniam.gif

bezuna

Member
Kwi 24, 2006
228
0
0
Zrobilam, jest pyszny, jedyne na co trzeba sie przygotowac to ilosc zuzytych pojemnikow, misek i garow byla porazajaca. zmywalam z godzine
icon_biggrin.gif

Gucio

Well-known member
Kwi 2, 2007
2,234
2,237
113
Właśnie siedzi w piekarniku
lecker.gif
curd jest przepyszny i nie można się od niego oderwać
lecker.gif
icon_redface.gif
niestety nie miałam śmietany kremówki, ale za to z 1 kg sera. mam nadzieję , że wyjdzie
icon_razz.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Gucio

Well-known member
Kwi 2, 2007
2,234
2,237
113

Załączniki

• Sernik_malinowy.jpg
    Sernik_malinowy.jpg
    379.2 KB · Wyświetleń: 13

magpie101

Member
Gru 21, 2010
503
0
0
Krystyno robilam Twoj sernik ale z 500 g sera (reszta skladnikow proporcjonalnie), na wierzch polozylam maliny mrozone, po upieczeniu polalam biala czekolada - przepyszny!!!
Moja siostra stwierdzila, ze jest to najlepszy sernik jaki w zyciu jadla.

2wovnr9.jpg

2i8hfl2.jpg

Dziekuje za przepis, ktory juz laduje w zeszycie, nastepnym razem zrobie z wiekszej ilosci sera zeby byl wyzszy.

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
Magpie, bardzo ładny serniczek Ci wyszedł. Ale wydaje mi się, że za bardzo przyłożyłaś się do jego ubijania (dlatego sernik opadł) i chyba pieczony był w zbyt wysokiej temperaturze (mocno zrumienione brzegi widzę)

magpie101

Member
Gru 21, 2010
503
0
0
Krystyno ubijalam reczna trzepaczka niedlugo.
Pieklam w takiej temperaturze jak podawalas (najpierw wyzsza, potem nizsza) ale nie wzielam pod uwage, ze w moim piekarniku wszystko musi byc na nizszej temperaturze, bo lekko przypieka.
Co do wyrosniecia to kiepsko rosl i mysle, ze to moze wina malin, bo bardzo puszczaly sok, potem w koncu urosl ale jak studzil sie w piekarniku to opadl.
ALe i tak byl pyszny, nastepnym razem zrobie z malinami tak jak jest w Twoim orginalnym przepisie
lecker.gif

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
magpie101 @ 23 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1079680Krystyno ubijalam reczna trzepaczka niedlugo.
Pieklam w takiej temperaturze jak podawalas (najpierw wyzsza, potem nizsza) ale nie wzielam pod uwage, ze w moim piekarniku wszystko musi byc na nizszej temperaturze, bo lekko przypieka.
Co do wyrosniecia to kiepsko rosl i mysle, ze to moze wina malin, bo bardzo puszczaly sok, potem w koncu urosl ale jak studzil sie w piekarniku to opadl.
ALe i tak byl pyszny, nastepnym razem zrobie z malinami tak jak jest w Twoim orginalnym przepisie
lecker.gif
to nie jest typ sernika, który wyrasta. Ser ze składnikami powinien być tylko dokładnie wymieszany , aby nie napowietrzyć masy serowej .
Następnym razem spróbuj ciut niższej temperatury, skoro Twój piekarnik ma tendencje do przypiekania. On (sernik) powinien być jasny

mala_czarna87

Member
Wrz 6, 2011
663
0
0
Kurcze dziewczyny ale kusicie tym ciastem
lecker.gif
!!! Kocham serniki i obiecuję, że jeszcze w tym tygodniu zrobię go i na pewno wstawię zdjęcia swojego serniczka!!!
A malinki u mnie teraz po 3,20, więc trzeba korzystać
fiesgrins.gif

_Gonia_

Member
Mar 25, 2010
249
0
0
Nazbierałam darowanych malin i pieke w piątek.

Mam jednak pytanko, czy mozna go upieć na spodzie z ciasta kruchego zamiast ciasteczek z masłem? (raz zrobiłam na ciasteczkach i nikomu w domu nie smakowało)
Jaki spód polecacie?

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy