Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)

aklat

Member
Gru 10, 2007
1,309
0
0
Joanno za słodkie? oprócz białej czekolady dodałaś tylko 50 g cukru
gruebel_2.gif
ja zrobiłam dokładnie według przepisu podanego przez Liskę (zmniejszyłam tylko cukier do 300 g i na słodkość dla mnie jest idealne
icon_mrgreen.gif
)
Pyszne jest, tak mi wyszło:
sernikobrownies.jpg

Załączniki

• sernikobrownies.jpg
    sernikobrownies.jpg
    41.1 KB · Wyświetleń: 2

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
Nie, w sumie dałam 200 g cukru - 50 g do masy serowej i 150 do brownies.
icon_smile.gif
No i białą czekoladę do sera.
Lubię niezbyt słodkie ciasta, więc następnym razem utnę jeszcze krzynę...
icon_wink.gif

A, dodam, że sera daję zawsze równo 500 g.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

frogini

Member
Lis 1, 2008
184
0
0
Wczoraj upiekłam to ciasto. Zmniejszyłam ilość cukru (200 g do brownies, 100 g do sera), do masy serowej użyłam tłustego mazurskiego (porządnie zmieliłam go w termomiksie) i dodałam małe opakowanie mascarpone. Ciasto stało przez noc w lodówce i dzisiaj jedliśmy je do kawy. Jest obłędne
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif
Browniej jest ciągnąco - chrupiące, a masa serowa cudnie kremowa. Następnym razem upiekę je z wiśniami
icon_smile.gif

aklat

Member
Gru 10, 2007
1,309
0
0
frogini ja jadłam jeszcze ciepłe a potem schłodzone po nocy w lodówce i takie schłodzone jest jeszcze lepsze
icon_smile.gif
a przepis genialny, już sobie zamroziłam porcje malin, żebym mogla upiec jak się sezon skonczy
icon_smile.gif

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36
spodziewam się gości i chciałabym na to spotkanie coś dobrego przygotować, sernikobrownies jest rewelacyjny i sprawdzony więc z wyborem nie miałam problemu (chociaż...
gruebel_2.gif
) ale... zakup malin wymaga czasu, za to wiśni sporo, jak z wisniami smakuje? pamiętam, że ktos robił ...

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
jean @ 23 Jul 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=876959wczoraj wydrylowałam wisnie i je zamroziłam ale strasznie duzo soku mają. dzis dostałam maliny. kupiłam tez jagody i mam dylemat
gruebel_2.gif
Oczywiście to kwestia indywidualnego gustu, ale mnie bardziej smakuje to ciasto z malinami, niż z wiśniami.
Co nie oznacza, że z wiśniami jest złe.... Ale z malinami jest po prostu doskonałe.
icon_smile.gif

piorunkowa

Member
Lip 11, 2007
153
0
0
Straszną mam ochotę na ten serniczek, tylko mam problem z kupieniem serka kremowego, szczerze mówiąc jakiegokolwiek białego sera. Jak tylko takowy zdobędę to upichcę to cudo z malinkami.

pierniczek

Member
Lip 27, 2009
55
0
0
Aj jakie piękne te ciacha
lecker.gif
napewno pyszności, sama bym takie zrobiła, ale jeszcze troche poczekam. Po moich perypetiach z muffinami lepiej nie będe brała się za takie dzieła, jeszcze duuuuużo mi brakuje do waszych kulinarnych wyczynów.

Gratuluje i ślina mi leci po kostki
icon_mrgreen.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy