Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
No o ten czas pieczenia mi głównie chodziło. Nie warto go znacznie wydłużać, bo ciasto traci na urodzie.
icon_smile.gif

Dziś będę go piec pierwszy raz w tegorocznym sezonie malinowym i już mi ślinka cieknie na samą myśl o jego smaku.
icon_wink.gif

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
po tylu zachwytach czas na mnie, REWELACJA! zjadlam kawalek jeszcze cieplego i chociaz nie cierpie cieplych ciast to mnie zachwycilo, ta chrupiaca gora jest obledna, ciasto szybko sie robi, walory smakowe powalajace, dziekuje za przepis

Załączniki

• P1030030.JPG
    P1030030.JPG
    173.8 KB · Wyświetleń: 0

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
Upieczone na specjalne życzenie jubilatki:

sernikobrownies1.jpg

Załączniki

• sernikobrownies1.jpg
    sernikobrownies1.jpg
    60.5 KB · Wyświetleń: 3

Elle

Member
Mar 6, 2010
798
0
0
Joanno, widziałam już to zdjęcie w "co upiekłyście na niedzielę" i szybko uciekłam żeby nie zjeść monitora a tu znowu...
powalające, dekoracja mistrzowska, arcydzieło
anbetung.gif

(przepraszam za bezwartościowy komentarz, ale obok takiego zdjęcia nie da się przejść obojętnie)

spider523

Member
Lis 11, 2007
110
0
0
wyciągam na górę, bo będę dzisiaj robić i chcę mieć pod ręką
icon_smile.gif
))

wczoraj w nocy przeczytałam cały wątek i nie ma mowy, żebym tego cuda nie upiekła
icon_smile.gif
)

spider523

Member
Lis 11, 2007
110
0
0
no i upiekłam...

w smaku faktycznie super tylko coś mi nie wyszło. Ta górna warstwa czekoladowa była półpłynna - piekłam 1,5 godziny, potem jeszcze na 20 minut wstawiłam ale dalej płynęło. Z wierzchu jest taka fajna skorupka, brzegi na około sa w porządku (w tortownicy robiłam) a środek się rozpływa. Wsadziłabym znowu do pieca ale się boję, ze spód mi się spali kompletnie. Hmmmmmm

kaszyg

Member
Kwi 8, 2009
10
0
0
no właśnie trudno trochę wyczuć jak się je robi pierwszy raz...

ja wreszcie upiekłam sernikobrownies po roku przeglądania tego tematu
i nie wiem czy nie jest aż za surowe, bo nie chciałam przesadzić, no wiadomo. mówię o brownies i serniku, bo oczywiście skórka jest jak najbardziej chrupiąca
icon_razz.gif
myślę, że po nocy w lodówce stanie się bardziej zwarte. narazie trudno mi powiedzieć cokolwiek o smaku, ponieważ po przygotowaniu ciasta mam dosyć czekolady na ruski rok hahaha i posmakowałam od niechcenia raczej, hm.
chociaż tak szczerze, to mi ta surowość nic a nic nie przeszkadza, tyle że to jest na gościnę dla babci i jej sióstr, a wiadomo jak to mają Panie z trochę starszych roczników...
icon_razz.gif

Wiktoria M

Member
Sie 4, 2010
1
0
0
Dziewczyny jestem tutaj nowa.
Tak mnie kusiło to brownie, że musiałam je upiec, a jak! Właśnie stygnie. Pachnie wyśmienicie.
Niestety nie miałam malin. Wykorzystałam jakąś mieszankę owocową ze słoika, która specjalnie czekała na tą okazję, chyba.
Jak już zjem kawałek to podzielę się wrażeniami
icon_smile.gif
! Zmieniłam trochę składniki, piekłam 40 minut..

o.baby06

Member
Mar 9, 2010
44
0
0
To mój pierwszy post na tym forum (chociaż nie pierwszy wypróbowany przepis
icon_redface.gif
). Ciasto jest rzeczywiście przepyszne. Wszystkim w mojej rodzinie smakowało, a juz najbardziej mojemu 15-letniemu synowi, który sam namawiał mnie na jego wypróbowanie. Ogólnie uważam to forum za rewelacyjne i cieszę się, że je znalazłam.

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36

gkami

Member
Sie 13, 2010
12
0
0
siedzi w piekarniku
icon_smile.gif
jestem ciekawa jak będzie smakował!

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
ja piekłam wczoraj, ale w innych proporcjach, a na wierzch wyłożyłam mus z malin zamiast całe owoce. pycha jak zwykle. piekłam 40min
lecker.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy