Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
W końcu doczekałam się
icon_smile.gif

Nareszcie mogłam sprobowac zrobić czekoladowa koronke.
Bardzo mi się podobala ta zabawa.

Oto efekt:
ZIB_0349.jpg

Załączniki

• ZIB_0349.jpg
    ZIB_0349.jpg
    250.6 KB · Wyświetleń: 2

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Dzieki bardzo.
Sama bylam bardzo zadowolona z efektu, nie sadzilam, ze może mi to tak fajnie wyjść
icon_smile.gif

Zostawilam sobie szablon, mam nadzieje, ze jeszcze ktoś zlozy zamówienie na torcik z czekoladowa koronka.

A dzisiaj Myszka Minnie w pudelku.
Pomysl zainspirowany myszka Judyty050, mam nadzieje, ze się nie obrazi.

ZIB_0365.jpg

Załączniki

• ZIB_0365.jpg
    ZIB_0365.jpg
    298.6 KB · Wyświetleń: 1

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Dokladnie!
Bylam zafascynowana jej filmikiem na you tube.
Strasznie spodobal mi sie jej wzor na koronke ale nie sadzilam, ze uda mi sie ja wykonac za pierwszym podejsciem.
W dniu odbioru torta wstalam raniutko i pomyslalam, ze sprobuje...jesli by mi sie nie udala mialabym dosc duzo czasu, zeby zmienic plan i ozdobic boki zielona smietana,
ze niby zielone lodygi roz...
Ale nie byloby tak elegancko.... No i na szczescie koronka sie udala i wszystko poszlo zgodnie z planem
icon_smile.gif

Ps potrzebuje pomyslu na kolejny tort. Moze cos podpowiecie i mnie natchnie
icon_smile.gif

Facet zamowil jednego torta, maja byc trzy puzzle skladajace sie w jeden, jedna czesc na jego imieniny, jedna dla zony na urodziny,
ma byc bez liczb, zeby zony nie draznic i trzecia czesc na ich rocznice slubu...
Chce zrobic cos fajnego, ale bez wazeliny, z klasa, jakis fajny napis moze, cos z humorem moze... No nie wiem, chcialabym unikac motywu trzy puzzle skladajace sie w serce....macie moze cos na mysli?

Kurcze mam trzy pracochlonne i pomyslochlonne torty na sobote, te puzzle, czolg 102, i straszny miszmasz dla nastolatki: buty na koturnie, bizuteria, kosmetyki i cos tam jeszcze. Przy zadnym z nich nie odpoczne
denknach.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Dzieki za linka i za wiare we mnie
bussi.gif

Pocieszajace to ale i tak mam zagwozdke co tam napisac/ulepic/zaaranzowac.
Chce zrobic cos eleganckiego, bo dopiero dzis zorientowalam sie, ze to maz mojej kolezanki zamawial tego torta...
Bajkowe elementy odpadaja... Chce cos ekstra ale ogolnie motyw puzzli jest malo wykwintny...
Ale, moze...
Kurde cos mi zaczyna switac.... spac nie bede mogla, bo bede sobie dekoracje wyobrazac.

Jeszcze dzis zadzwonil telefon i babka zamowila torta na sobote - dzizas, to czwarty tort na ten sam dzien.
No przeciez nie odmowie
icon_mrgreen.gif
, na szczescie to ma byc spongebob, takze luzik, w tym przypadku obejdzie sie bez burzy mozgow
icon_smile.gif

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
U mnie też mają być cztery - dwa śmietanowce i dwa z masy. Figurki Disneya już ulepiłam, jeszcze czekają mnie buciki i grzechotka. Jak jest klient i potrzeba, to i nockę mozna zarwać
icon_mrgreen.gif

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
No, no, dla dobrego klienta zawsze można zarwać nocke, hehe.

Dzisiaj były jaja.
Bylam przekonana, ze mam na jutro cztery torty a zatem wyrzezbilam sobie czołg, przelozylam kolejnego torta dla nastolatki - pudelko na buty, biore się za przekładanie spongeboba...
A tu nagle dostaje wiadomość na whatsuppa, czy tort już gotowy...... ten wlasnie dla nastolatki....

Szok, sprawdzam w kalendarzu, faktycznie na dziś..... ciśnienie mi skoczylo, zrobiłam się czerwona i wzielam się do roboty...
Poprosiłam dziewczyne o godzinke czasu i w ciągu godziny tort był gotowy. W zyciu tak szybko torta nie skonczylam.
Mam nadzieje, ze zdazyl zmieknac od ponczu...

Tort, dla milosniczki kapitana Ameryki (stad kolory na pudelku), butow wedges i zajmujaca się rekodzielem. Matka przyslala mi sporo fotek w tym jej butow i zolwia, którego sama zrobila oraz kosmetykow.

Efekt koncowy
ZIB_0371.jpg

Pierwowzor: zolw i buty
IMG_20150623_WA0008.jpg IMG_20150623_WA0003.jpg

Załączniki

• IMG_20150623_WA0003.jpg
    IMG_20150623_WA0003.jpg
    50.1 KB · Wyświetleń: 1
  • IMG_20150623_WA0008.jpg
    IMG_20150623_WA0008.jpg
    55.6 KB · Wyświetleń: 1
  • ZIB_0371.jpg
    ZIB_0371.jpg
    298.4 KB · Wyświetleń: 1

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
I jeszcze produkcja z dziś:

Czolg RUDY 102:

ZIB_0395.jpg

Tort, rocznicowo-imieninowo-urodzinowy - puzzle

ZIB_0440.jpg

Załączniki

• ZIB_0395.jpg
    ZIB_0395.jpg
    194 KB · Wyświetleń: 1
  • ZIB_0440.jpg
    ZIB_0440.jpg
    218.9 KB · Wyświetleń: 1

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
I jeszcze spongebob:

ZIB_0428.jpg

Ze spongebobem to miałam dziś traume.... Szybciutko go przygotowałam, wsadziłam do lodówki. oprócz niego robiłam jeszcze dwa torty, wiec w lodowce było zageszczenie.
W pewnym momencie polka lodówkowa wypiela się z szyny i polka przygniotła gotowy tort!!!
SZOK, miałam pietnascie minut do odbioru.
Rece mi się trzesly, bo razem ze smietana i konturami odkleila się tez wierzchnia warstwa biszkoptu. Cala lewa strona od pol oka odpadla...
No i akurat skonczylo mi się czarne masełko do konturow....
Dziewczyna zaczela mi pukac do drzwi, a ja jeszcze go poprawiałam... Poprosilam ja o przyjście za piec minut ( mieszka na osiedlu), ze niby tylko musze fotki zrobić, no i jechałam dalej...
Poprawilam go i wygladal niezle, niewprawne oko nie powinno niczego zauwazyc
icon_smile.gif

Dopiero też zauwazylam, ze zapomnialam dodac dwie piegi (te dwie piegi obok siebie, poniżej uśmieszku ), które sa na zdjęciu, ale w rezultacie wypadku ich nie zrobiłam.

Ale i tak przezylam chwile grozy...

Załączniki

• ZIB_0428.jpg
    ZIB_0428.jpg
    232.1 KB · Wyświetleń: 1

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Karino, nie widać wypadku przy pracy, ja usiadłabym i płakała. Puzzle bardzo pomysłowe, ale urzekł mnie żółw
lecker.gif
Moje śmietanowce przeciętne, zresztą przy ponad trzydziestostopniowym upale i wentylatorze na pełnych obrotach i tak wyszły nieźle. Nie martwią się ci, którzy będą je mieli na stole
fiesgrins.gif
Nemo, robiłam twoim sposobem, czyli czarne kontury to masło z czarnym barwnikiem. A to tylko dlatego, że była wypukła. Nawet spodobał mi sie Twój sposób i pewnie będę do niego wracała. Bardziej jestem zadowolona z tych z masy. Tylko Miki popsuł się w ostatniej chwili i wcale nie postawiłam go na torcie. Klientka była zachwycona i nawet nie zapytała o trzecia figurkę.

Załączniki

• 20150629_075158.jpg
    20150629_075158.jpg
    189.8 KB · Wyświetleń: 0
  • 20150704_131159.jpg
    20150704_131159.jpg
    170.8 KB · Wyświetleń: 0

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Nie nazwalabym Twoich smietanowcow przecietnymi.
Nemo sliczny
icon_smile.gif

Ciesze sie, ze moj sposob na kontury sie przydal.
A plakac nad uszkodzonym spongebobem nie bylo czasu, trzeba bylo dzialac.
Klelam za to siarczyscie ale tez tylko pod nosem, bo inaczej przylecialby maz i zaczelo by sie:
1. tlumaczenie mu co sie stalo,
2. Tlumaczenie mu dlaczego sie stalo
3. Tlumaczenie mu ze to nie moja wina
4. Tlumaczenie mi zebym uwazala na przyszlosc....
Wolalam sobie tego oszczedzic i bez tego trzeslam sie z nerwow. Lepiej bylo zabrac sie do naprawy szkod.
Na zdjeciu nic nie widac, bo bylo zrobione przed wypadkiem, ale naprawde po poprawkach wygladal bardzo dobrze, za bardzo sie trzeslam po porawkach, a na robienie fotek uszkodzonego tortu nie bylo czasu. Chce wymazac ten obraz z pamieci.. Nastepnym razem bede sprawdzac polki w lodowce kilka razy. Czlowiek uczy sie ostroznosci na wlasnych bledach.

A Twoje torty z masy po prostu bajeczne
anbetung.gif

joka

Member
Sie 9, 2011
96
0
0
Karina ,twoje torty jak zwykle pomysłowe i zachwycające
lecker.gif

a Kadarma nie zostaje w tyle goni oj goni naszą mistrzynie
Pozazdrościc tylko waszych talentów.
wink.gif

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Dzieki, Joka!

Jeszcze jeden,
bardzo prościutki torcik, kolezanka mnie poprosila wczoraj o torta dla meza.
Prosila, żeby był dobry a nie ladny, ale nie lubie robic brzydkich tortow, wiec tak na szybko wymslilam taka dekoracje:

ZIB_0464.jpg

Załączniki

• ZIB_0464.jpg
    ZIB_0464.jpg
    323.5 KB · Wyświetleń: 1

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Dzieki Kasiu!

I dzisiaj torcik na roczek.
Narobilam się trochę z ta czekoladowa tapeta z pociagiem dookoła tortu, ale chyba fajnie wyszlo.
Dziewczyna wyszla zadowolona.

ZIB_0472.jpg

Załączniki

• ZIB_0472.jpg
    ZIB_0472.jpg
    278.9 KB · Wyświetleń: 1

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Świetna ta tapeta, a ja w pierwszej chwili myślałam, że to gotowiec wydrukowany na opłatku. U mnie mega szybko i skromnie. W następnym tygodniu znowu piłka i Furby, więc już nie będę wstawiać, żeby nie dublować.

Załączniki

• 20150706_110415.jpg
    20150706_110415.jpg
    247.5 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy