Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
O właśnie lambethko zapomniałam o tym wspomnieć
icon_biggrin.gif
Wcześniej też używałam słomek, ale ostatnio jak robiłam tort trzypiętrowy to dla większej pewności użyłam pałeczek chińskich. Są tak grube jak na filmiku
icon_biggrin.gif

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
torcik ze zdjęciem jakoś wyszedł ;) na szczęście nic się z "portrecikem" nie stało - nie rozmazał się, a kolory pozostały spoko
icon_smile.gif

...zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych, twarz "rozmazałam" hhihihihihi...
rofl.gif
rofl.gif

wiem, że to nie to samo, co arcydzieła sztuki Anny5, ale mama solenizanta chciała skromnie i tak jest
icon_smile.gif

jak na ciacho bez masy cukrowej, to nawet może być ;) haha!

rozmazane.jpg

Załączniki

• rozmazane.jpg
    rozmazane.jpg
    2.2 MB · Wyświetleń: 0

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
No co ty malena, jakie tam arcydzieła ? Ja jeszcze nawet nie robiłam tortu ze zdjęciem. Gdzie w ogóle takie zdjęcie się zamawia, bo ja nawet nie wiem? A torcik z takim kolorowym zdjęciem nie potrzebuje wielkiej oprawy, więc wszystko jest ok. Jest ładnie zrobiona ramka ze śmietany i bardzo dobrze, że dodałaś jeszcze te niebieskie jopki
icon_biggrin.gif

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
"senkju, senkju"
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif

kochana, zamawiałam fotkę na eBay'u... mają różne wersje gotowców, ale jak się przejrzy dwie - trzy stronki, to spokojnie znajdzie się jedną czy dwie "instytucje" ;), co to robią fotki indywidualnie pod zamówienie
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sylwiaslupsk

Member
Wrz 27, 2011
8
0
0
Dziewczyny, mam pytanie. Barwiłyście wiórki kokosowe barwnikami? Jaki macie na to sposób? Czy one później zabarwiają krem z bitej śmietany?

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Choć dekoracje cukrowe ale "obmziane" śmietaną
icon_mrgreen.gif

IMG_0893.JPG IMG_0895.JPG

Załączniki

• IMG_0893.JPG
    IMG_0893.JPG
    180 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0895.JPG
    IMG_0895.JPG
    168 KB · Wyświetleń: 0

terjon

Member
Lip 22, 2007
767
0
0
sylwiaslupsk @ 18 Nov 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1215341Dziewczyny, mam pytanie. Barwiłyście wiórki kokosowe barwnikami? Jaki macie na to sposób? Czy one później zabarwiają krem z bitej śmietany?
Ostatnio barwiłam wiórki w ten sposób ,że nabierałam wykałaczką barwnik żelowy , zanurzałam w łyżeczce przegotowanej wody i wlewałam do wiórek.Następnie wygniatałam rękami.Jak za mało intensywny kolor to powtarzałam operacje.Potem całość rozkładałam na płaskim talerzu żeby trochę przeschło i koniec.Nie wiem natomiast czy zabarwią śmietanę.

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Ja jeszcze nie barwiłam wiórek kokosowych więc nie wiem
icon_frown.gif
Joanno torty są super, a czerwone kwiatki na pierwszym torciku bardzo ładnie go ożywiły
icon_biggrin.gif
Napisz proszę gdzie kupujesz podkłady do tortów, bo widzę , że to są sztywne, a ja właśnie takich szukam
icon_biggrin.gif

Wstawiam dwa torty w tych samych kolorach. Są dla dwóch różnych osób, choć obie to Kasia
icon_mrgreen.gif
:
zdj_cie0715_001.jpg zdj_cie0716_001.jpg
zdj_cie0717_001.jpg

Załączniki

• zdj_cie0715_001.jpg
    zdj_cie0715_001.jpg
    110.3 KB · Wyświetleń: 0
  • zdj_cie0716_001.jpg
    zdj_cie0716_001.jpg
    111.7 KB · Wyświetleń: 0
  • zdj_cie0717_001.jpg
    zdj_cie0717_001.jpg
    107.7 KB · Wyświetleń: 0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Anno świetnie
icon_smile.gif

Podkłady kupuję w PapilArt, bardzo fajnie mi się wspólpracuje z ich przedstawicielem na nasz region
icon_smile.gif
Podkłady to "mikroptriplo"

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy