Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Na początku żeby się nie denerwować przy śmietanie, że się rozpływa, poćwicz sobie na margarynie. Ubij ją na puch i do dzieła. Ja tak próbowałam pierwsze róże. Jak się znudzisz, to wstaw tą margarynę do lodówki itd przez wiele dni na tej samej margarynie możesz
icon_biggrin.gif
Margaryna musi być oczywiście bardzo mięciutka przed ubijaniem, ale nie wodnista.

aganieszka9

Member
Wrz 5, 2011
61
0
0
Oj dziękuje :D jakoś nie pomyślałam nawet o tym ze jest jescze margaryna :D napewno wyprobuje :D A może powiedzieć mi ile jest tych wszystkich tylków ostatnio na allegro znalazlam chyba 55 i nieiwem czy to już wszystkie czy może jeszcze jakieś są hehe :D

terjon

Member
Lip 22, 2007
767
0
0
aganieszka9 @ 26 Nov 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1219538Oj dziękuje :D jakoś nie pomyślałam nawet o tym ze jest jescze margaryna :D napewno wyprobuje :D A może powiedzieć mi ile jest tych wszystkich tylków ostatnio na allegro znalazlam chyba 55 i nieiwem czy to już wszystkie czy może jeszcze jakieś są hehe :D
Ja chyba szukać nie umiem na allegro bo jak napisałam tylka to pokazała się tylko jedna . Jak wpisałam końcówka do dekoracji to nic się nie pokazało .Pod jakim hasłem szukałaś?

aganieszka9

Member
Wrz 5, 2011
61
0
0
terjon nie ma za co dziękować :D Anna5 te ceny tych tylków że ja cie kręce ... poszukam czego na ebay może ceny beda mądrzejsze :D jak znajde sie odezwe dzieki za stronke przejże co tam maja fajnego :D

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Na ebay kiedyś widziałam takie o dobrą połowę tańsze, jeśli dobrze pamiętam, ale to było dawno. Granola chojraczek zarąbisty
rofl.gif

pcynesia

Member
Lis 6, 2008
3
0
0
Hej, czytam ten watek juz chyba 3 czy 4 raz
icon_smile.gif

Torty przepiekne, na sam widok slinka cieknie.
W zeszla sobote musialam zrobic tort pietrowy na urodziny chrzesnicy i zrobilam go bazujac na waszych wskazowkach. Tort byl z bita smietana, w srodku do tego truskawki, brzoskwinie i borowki amerykanskie na wierzchu tylko troche dekoracji z kremu smietankowego -a to z tego wzgledu, ze zabralko mi smietany a nie mialam juz czasu jechac do sklepu. Z obawy przed zapadnieciem sie gornej czesci jak rowniez tego, ze musialam przetransportowac tort dla wzmocnienia konstrukcji uzylam przycietych slomek i na nich polozylam cienki blat tekturowy owiniety folia spozywcza i na to druga czesc tortu.
Nie jest to moze taki wyczyn jak wasze, ale jestem z niego dumna, bo to moj pierwszy pietrowy tort.
Z masy plastycznej - cukrowej, tort robilam raz i srednio bylam z niego zadowolona (artysta plastykiem to ja nie jestem
icon_smile.gif
) wiec zdecydowanie bardziej gustuje w tortach przykrytych roznego rodzaju masami kremowymi i smietanowymi i czekoladowymi.
No i caly czas sledze watek
icon_smile.gif

Załączniki

• IMG_2911.jpg
    IMG_2911.jpg
    100.3 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_2914.jpg
    IMG_2914.jpg
    97.9 KB · Wyświetleń: 0

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
pcynesia poradziłaś sobie z tym tortem super! Obrazek ma świetną, kolorową ramkę, która bardzo mi się podoba. Torcik jest kolorowy, czyli w sam raz dla dziecka
daumen.gif
Tylko tak dalej
icon_biggrin.gif

asia1985

Banned Spam
Gru 2, 2011
5
0
0
zahir2006 @ 11 Nov 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1210927Połączenie serka mascarpone z masłem i bita śmietaną
gruebel_2.gif
próba generalna przed rocznicą
icon_wink.gif
Zahir2006 proszę powiedz jakie proporcje były masła i serka oraz śmietany? chciałabym zrobić taki tort ale boje sie ze dam za mało masła i mi sie wszystko rozpłynie:)

Dziewczyny a może wy mi pomożecie?

czekam na jakieś sugestie

Pozdrawiam!!!!

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
asia1985 @ 3 Dec 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1223428Zahir2006 proszę powiedz jakie proporcje były masła i serka oraz śmietany? chciałabym zrobić taki tort ale boje sie ze dam za mało masła i mi sie wszystko rozpłynie:)

Pozdrawiam!!!!
Różne sa przepisy i różne modyfikacje, z mascarpone robiłam masę z tego przepisu i była bardzo dobra
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=34122

zahir2006

Member
Sie 24, 2010
99
0
0
asia1985 @ 3 Dec 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1223428Zahir2006 proszę powiedz jakie proporcje były masła i serka oraz śmietany? chciałabym zrobić taki tort ale boje sie ze dam za mało masła i mi sie wszystko rozpłynie:)

Pozdrawiam!!!!
Testowałam połączenie serka z masłem i bitą śmietaną więc proporcje na oko, dałam po 1 op. serka z biedronki, 1 i 1/2 op. śmietany Piątnicy 36% (opakowanie- około 200 g) i pół kostki masła na każdą masę (przełożenie i obłożenie), trzeba bardzo uważać aby masa się nie zważyła po dodaniu masła
lecker.gif
w razie problemów ratuj się miksowaniem masy w gorącej kompieli
wink.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

asia1985

Banned Spam
Gru 2, 2011
5
0
0
zahir2006 @ 3 Dec 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1223598Testowałam połączenie serka z masłem i bitą śmietaną więc proporcje na oko, dałam po 1 op. serka z biedronki, 1 i 1/2 op. śmietany Piątnicy 36% (opakowanie- około 200 g) i pół kostki masła na każdą masę (przełożenie i obłożenie), trzeba bardzo uważać aby masa się nie zważyła po dodaniu masła
lecker.gif
w razie problemów ratuj się miksowaniem masy w gorącej kompieli
wink.gif
Bardzo dziękuję za odpowiedź Tobie i Joannie:) pozdrawiam:)

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Anno jak zwykle jopeczki równiuteńkie jak spod linijki
icon_smile.gif

A ja eksperymentowałam od baaardzo dawna leżały niewypróbowane tylki w szufladzie i chciałam zobaczyć co mi z nich wyjdzie
icon_mrgreen.gif

Chciałam tez pobawić się czekoladą i temperowałam ją. Udało mi się zrobić "piórka" i "koszyczki"
IMG_0966.JPG IMG_0967.JPG

Załączniki

• IMG_0966.JPG
    IMG_0966.JPG
    152.9 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0967.JPG
    IMG_0967.JPG
    211 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy