Hej, czytam ten watek juz chyba 3 czy 4 raz
Torty przepiekne, na sam widok slinka cieknie.
W zeszla sobote musialam zrobic tort pietrowy na urodziny chrzesnicy i zrobilam go bazujac na waszych wskazowkach. Tort byl z bita smietana, w srodku do tego truskawki, brzoskwinie i borowki amerykanskie na wierzchu tylko troche dekoracji z kremu smietankowego -a to z tego wzgledu, ze zabralko mi smietany a nie mialam juz czasu jechac do sklepu. Z obawy przed zapadnieciem sie gornej czesci jak rowniez tego, ze musialam przetransportowac tort dla wzmocnienia konstrukcji uzylam przycietych slomek i na nich polozylam cienki blat tekturowy owiniety folia spozywcza i na to druga czesc tortu.
Nie jest to moze taki wyczyn jak wasze, ale jestem z niego dumna, bo to moj pierwszy pietrowy tort.
Z masy plastycznej - cukrowej, tort robilam raz i srednio bylam z niego zadowolona (artysta plastykiem to ja nie jestem
) wiec zdecydowanie bardziej gustuje w tortach przykrytych roznego rodzaju masami kremowymi i smietanowymi i czekoladowymi.
No i caly czas sledze watek