Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Byłabym bardzo wdzięczna
icon_biggrin.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Nie moge znaleźć cennika ale mam fakturę ostatnią
icon_mrgreen.gif

Więc przy 10% rabacie ceny:
Podkład mikrotriplo okrągły 28 cm- 1,78zł
30cm-1,90zł

sztywne prostokątne 30x40 - 3,09zł
złote krążki pod torty okrągłe 26cm-0,49zł
Są jeszcze "apollo" to z taką "koronką na brzegu ale te są droższe
okrągłe 25cm 2,47zł
25x35cm-3,07

Jolan

Member
Lis 23, 2009
3,391
0
0
Do Anny 5 i Lambethki: wyszło super! Dziękuję za podpowiedzi. Tort piętrowy zrobił wrażenie, słomki do napojów zostały równo przycięte, a złoto -srebrny tekturowy spód nabyłam w cukierni za 2 zł. Masa - bita śmietana z mascarpone i 2 łyż. żelatyny, blaty - nasączone posłodzoną woda z cytryną i rumem 80% i posmarowane rozmrożonymi zmiksowanymi truskawkami, lekko dosłodzonymi . Dekoracja z mandarynek, winogron i kupiłam 1 owoc karamboli, którego przekrój w kształcie gwiazdeczek jest szalenie efektowny, ale w smaku... szału ni ma. Podejrzewam, że nie był za bardzo dojrzały. Owocki "polakierowałam" żelatyną rozpuszczoną w słodkiej wodzie i to był dobry pomysł. Boki bita śmietana obsypana orzechami włoskim drobniutko krojonymi, wcześniej podprażonymi.( Opis prawie jak zdjęcie
icon_wink.gif
, którego niestety nie będzie). Nie został ani okruszek. Jubilatka zaskoczona, bo impreza niespodzianka i witaliśmy ją tortem ze świeczkami i dokupiłam maluśką fajerwerkową fontannę, a w lokalu półmrok.
Kobitki
anbetung.gif

ankar

Member
Kwi 25, 2008
125
0
0
Sylwiasłupsk przepraszam,że dopiero teraz piszę, ale może jeszcze się przyda.
Barwiłam sama wiórki barwnikami w żelu rozpuszczonymi w odrobinie wody i mieszałam z wiórkami.
Nic się nie barwiło od nich nawet trzeciego dnia. Tort wyglądał tak:
P1090631.JPG

Załączniki

• P1090631.JPG
    P1090631.JPG
    476.9 KB · Wyświetleń: 0

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
Jolan - ciesze sie bardzo - z tego co opisujesz moge tylko plakac, ze nie ma zdjecia. Ciesze sie z sukcesow
icon_biggrin.gif

ankar - bardzo ladny efekt - zielone wiorki mozna fajnie wykorzystac jako trawa do tortu-boiska - ha! takie olsnienie mam
icon_mrgreen.gif

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
2
0
Dziewczyny, a jak pakujecie tort, który klient od Was zabiera? W pudełko jak w cukierni?

Muszę zrobić tort i nie mam pomysłu jak to to zapakować, żeby koleżanka przewiozła.

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
2
0
Czy tort w pudełku nie przesuwa się?
Nigdy chyba nie wiozłam tortu samochodem i zastanawiam się czy on tam nie będzie latał za bardzo, a nie chciałabym żeby masa na bokach się uszkodziła.

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
Agatko w lidlu są świetne kartony po słoikach z dzemem- wykłądam w środku folią alu .ale to do domowego przewozu , nie cukierniczego .

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Agatko ja nie pakuję w pudełka, a klienci też przewożą, mam kilka pudełek w razie gdyby ktoś sobie zażyczył i jak na razie tylko raz takiego użyłam, bo jak zrobię dekorację na wierzchu tortu, to i tak nie da się go zamknąć, bo te pudełka są za niskie jak dla mnie.

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
ja mam pudełka dopasowane wielkością do podkładu, więc nic jak narazie nigdy się nie przesunęło...
czyli dokładnie te same wymiary: podkład 25 cm, to i karton 25 cm, podkład 30x40, to i takie pudło...
wysokość pudeł min 15 cm, więc taki typowy tort mieści się z zapasem około 1,5-2cm...
wiadomo, że tort zawsze jest nieco mniejszy niż podkład...
no i nim położę pierwszą warstwę ciasta leciutko maznę "kremem" środek podkładu...
a jak mam wysoki tort, to nie daję "dekielka"
icon_smile.gif
choć widziałam takie pudła do wysokich tortów, ale drogo
icon_sad.gif

aganieszka9

Member
Wrz 5, 2011
61
0
0
Hej dziewczyny ogolnie urzeduje w temacie samej masy cukrowej ale skoro znalazlam temat w ktorym moge wkleic ten moj wytwor z bitej smietany to wklejam chodz te wasze cudenka normalnie ... oczy bolą od patrzenia na wassz talent eh ..

Załączniki

• bita_smietana_ur.jpg
    bita_smietana_ur.jpg
    269.8 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy