Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Też się dołączam do życzeń i dziękuję za życzenia
wink.gif

7manka777

Member
Lut 6, 2013
66
0
0
Mój chrzcinowy debiut, aczkolwiek nie moim pomysłem było czerwone róże uważam że są za ciemne powinny być różówiutkie ddelikatne ale mama Lenki chciała czerwone i torcik się jej podobał a to najważniejsze a Wy co sądzicie??

Załączniki

• DSC01883.jpg
    DSC01883.jpg
    422.9 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC01864.jpg
    DSC01864.jpg
    430.5 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC01873.jpg
    DSC01873.jpg
    480.2 KB · Wyświetleń: 0

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Fajny ten torcik na chrzest! Widać,że masz dryg do wyciskania. Kolor róż jak dla mnie ok. wydaje mi się,że tort mógłby być za mdły kolorystycznie z samym różowym no i to ten kto zamawia ma być zadowolony
icon_smile.gif
Bardzo mi się podoba wycisnięta grzechotka,a dzidziuś to jak i z czego jest zrobiony?

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
dziewczyny robiłyście może tort w kształcie 50?
icon_neutral.gif
dostałam zamówienie na taki tort,
rofl.gif
no i nie mam pojęcia w jakich blaszkach go robić i jak wyciąć 5, bo 0 to jakoś wyjdzie. Prosze pomóżcie!!!!!!

adrijah

Member
Maj 18, 2007
2,668
16
38

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
aleakanna bardzo ci dziekuję, tylko klient sobie życzy w kształcie 50, jego zona kończy 50 lat

adrijah super, dzięki za pomoc, bardzo mi pomogłaś
herzen.gif

dziewczyny powiedzcie mi czy lepiej będzie tort pokryć i udekorować śmietaną zwierzęcą czy roślinną?
gruebel_2.gif
i nie wiecie czy jakbym zrobiła ozdoby z czekolady to czy by śmietana rozpusciła ją tak jak rozpuszcza się lukier plastyczny?
gruebel_2.gif

alekanna

Member
Wrz 6, 2010
45
0
0
Hajastan @ 7 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1418391aleakanna bardzo ci dziekuję, tylko klient sobie życzy w kształcie 50, jego zona kończy 50 lat

herzen.gif

dziewczyny powiedzcie mi czy lepiej będzie tort pokryć i udekorować śmietaną zwierzęcą czy roślinną?
gruebel_2.gif
i nie wiecie czy jakbym zrobiła ozdoby z czekolady to czy by śmietana rozpusciła ją tak jak rozpuszcza się lukier plastyczny?
gruebel_2.gif
osobiście mnie lepiej robi się cokolwiek ze zwierzęcej. Jeśli ją porządnie ubijesz i dodasz śmietan-fix, czy innego tego rodzaju proszku, to nie powinna rozpuścić czekolady. Mnie osobiście nigdy nic takiego się nie stało. Uważam tylko, żeby zarówno śmietana jak i czekolada były dobrze schłodzone

7manka777

Member
Lut 6, 2013
66
0
0
index.php?act=findpost&pid=1418391aleakanna bardzo ci dziekuję, tylko klient sobie życzy w kształcie 50, jego zona kończy 50 lat

herzen.gif

gruebel_2.gif
gruebel_2.gif
Ja wolałabym śmietanę zwierzęcą, ozdoby czekoladowe nie roztopią się
icon_smile.gif
Powodzenia i pochwal się rezultatem
icon_smile.gif

7manka777

Member
Lut 6, 2013
66
0
0
Torcik na urodziny mamy
icon_smile.gif
z masą advokatową "tiramisu" (lubię torty które mają dużo masy a mniej ciasta)

Załączniki

• DSC02112.jpg
    DSC02112.jpg
    578.1 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC02097.jpg
    DSC02097.jpg
    549.8 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC02115.jpg
    DSC02115.jpg
    283.5 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
dzięki dziewczyny chyba macie racje ozdobie zwierzęca, ona nawet chyba jest lepsza w smaku
banana.gif

7manka777 super torcik !!!
anbetung.gif

tak myslałm żeby może ozdobić go owocami, może ktoś z was wie jak zrobić owocowe ozdoby na tort? np. różę?
icon_neutral.gif

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Tort byl z czekoladowego biszkoptu przekladany bita smietana z truskawkami (takie bylo zyczenie klientki).
Dekoracja z bitej smietany zabarwionej plynnymi barwnikami spozywczymi, klocki z bialego marcepana pomalowane pedzelkiem tymi samymi barwnikami.
Niestety nie mam zdjecia w przekroju bo ta na zamowienie torcik byl.

adrijah

Member
Maj 18, 2007
2,668
16
38

herzen.gif

gruebel_2.gif
gruebel_2.gif
cieszę się, że pomogłam
icon_smile.gif

tak przejrzałam sobie też kilka tutoriali dla zera i większość opiera się na okrągłym biszkopcie, co imho nie będzie pasowało do piątki. Ja bym upiekła podobny wielkościowo do złożonej piątki prostokątny biszkopt, w środku dwoma np. szklankami wyznaczyła kółka do wycięcia + pasek między nimi. I zaokrągliła rogi i tyle
icon_smile.gif
Nie wiem, czy to, co napisałam jest zrozumiałe, więc na szybko zrobiłam coś takiego w paintcie. Tylko bardziej zaokrągliłabym rogi wycinając ;)
kontur_zero.png

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy