Hajastan @ 6 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1418112dziewczyny robiłyście może tort w kształcie 50?dostałam zamówienie na taki tort,
no i nie mam pojęcia w jakich blaszkach go robić i jak wyciąć 5, bo 0 to jakoś wyjdzie. Prosze pomóżcie!!!!!!
instrukcja jak wyciąć 5 http://www.mylittlepartyplanner.com/cakeshapenumber5.htm![]()
alekanna @ 7 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1418274kiedyś na 50-te urodziny wujka zrobiłam coś takiego, może się przydaten jest malutki dla dzieci (bez wódki był)
a dla dorosłych z "wkładką" był identyczny tylko większy
Hajastan @ 7 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1418391aleakanna bardzo ci dziekuję, tylko klient sobie życzy w kształcie 50, jego zona kończy 50 lat
adrijah super, dzięki za pomoc, bardzo mi pomogłaś![]()
dziewczyny powiedzcie mi czy lepiej będzie tort pokryć i udekorować śmietaną zwierzęcą czy roślinną?i nie wiecie czy jakbym zrobiła ozdoby z czekolady to czy by śmietana rozpusciła ją tak jak rozpuszcza się lukier plastyczny?![]()
osobiście mnie lepiej robi się cokolwiek ze zwierzęcej. Jeśli ją porządnie ubijesz i dodasz śmietan-fix, czy innego tego rodzaju proszku, to nie powinna rozpuścić czekolady. Mnie osobiście nigdy nic takiego się nie stało. Uważam tylko, żeby zarówno śmietana jak i czekolada były dobrze schłodzone
Hajastan @ 7 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1418391aleakanna bardzo ci dziekuję, tylko klient sobie życzy w kształcie 50, jego zona kończy 50 lat
dziewczyny powiedzcie mi czy lepiej będzie tort pokryć i udekorować śmietaną zwierzęcą czy roślinną?i nie wiecie czy jakbym zrobiła ozdoby z czekolady to czy by śmietana rozpusciła ją tak jak rozpuszcza się lukier plastyczny?![]()
Ja wolałabym śmietanę zwierzęcą, ozdoby czekoladowe nie roztopią sięPowodzenia i pochwal się rezultatem![]()
![]()
cieszę się, że pomogłam![]()
tak przejrzałam sobie też kilka tutoriali dla zera i większość opiera się na okrągłym biszkopcie, co imho nie będzie pasowało do piątki. Ja bym upiekła podobny wielkościowo do złożonej piątki prostokątny biszkopt, w środku dwoma np. szklankami wyznaczyła kółka do wycięcia + pasek między nimi. I zaokrągliła rogi i tyleNie wiem, czy to, co napisałam jest zrozumiałe, więc na szybko zrobiłam coś takiego w paintcie. Tylko bardziej zaokrągliłabym rogi wycinając![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.