Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Karina, sowa piękna, perfekcyjnie wykonana. I sam pomysł sowi też zachwyca
icon_smile.gif


Jasminum, gratuluję arcydzieła. Masz powód do dumy bo dzieło wyszło bardzo ładnie
daumen.gif
 

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
JASMINUM, wcale się nie dziwię, że duma cię rozpiera - tort jest tego wart. Ja za tydzień robię taki z różami. Czyżby u Ciebie tylka Wiltona M1 - bo specjalnie taką zamówiłam i czekam.
 

Jasminum

Member
Sty 25, 2013
70
0
0
Tak szczerze to mam zestaw tylek 24 szt. made in china zamawiane przez internet za 49,99zl. Ale i tak jestem z nich zadowolona. Róże były robione tylką ze skręconymi rowkami. Wychodzą ładniejsze niż tą co ma proste rowki
icon_smile.gif
ciesze się że tort się podoba.. a tu jedno z moich ostatnich dzieł:
 

Załączniki

  • 20140219_164437.jpg
    20140219_164437.jpg
    2.9 MB · Wyświetleń: 0
  • 20140218_175934.jpg
    20140218_175934.jpg
    3.9 MB · Wyświetleń: 0

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Dziewczyny pytanie techniczne do tortów piętrowych, czy też daję się podkładkę na kolejne piętro do śmietanowca jak w lukrowych? i czy usztywniacie patyczkami niższe piętro? Dziękuję za odpowiedzi:)
 

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Jasminum @ 11 Mar 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1509993Pod kazde pietro daje podkladke i rurki. A smietane tez usztywniam bo sama poplynie.. Mozesz zrobic z czekolada lub z zelatyna..
Dziękuję:) ale chciałabym uściśnić, dajesz podkładkę na obłożone 1 piętro śmietaną ? czy obkładasz śmietana już gotoey piętrowy tort? i jeszcze czy tą cieniutką podkładkę obkładsz folią spożywczą ?
 

Jasminum

Member
Sty 25, 2013
70
0
0
Pod ostatni tort z różami (strona wczesniej sa zdjecia) w dolne pietro wbilam rurki a w nie patyczek od szaszlyka dla pewnosci ,a gorne pietro bylo oblozone kremem nie masa i dekorowalam juz na zlotej podkladce. Ja ja oblozylam folia bo chcialam wykorzystac ta sama podkladke jeszcze raz do innego tortu. A ty mozesz nie obwijac jak to ma byc prezent lub na sprzedaz. Nie przemoknie jezeli polozysz na lukier plastyczny lub na bardzo dobrze schlodzony krem.
icon_smile.gif
mam nadzieje ze pomoglam..
 

Jasminum

Member
Sty 25, 2013
70
0
0
Aaa i dekoruje kazde pietro osobno juz na podkladkach.. potem latwo sie slada i dorabia tylko maskowanie krawedzi w zaleznosci od rodzaju tortu.
 

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Zawsze uzywam tej samej masy, smietana z mascarpone. Jest bardzo gladka i fajnie sie nia dekoruje.
Tylki do dekoracji lalki:
113 tylka do listkow duza sukienka, rozowe falbany
68 tylka do listkow mala przod sukienki - biala czesc psiknieta zlotym sprayem
362 tylka otwarta gwiazdka z drobnymi zabkami, nia zrobilam sznurek dookola
18 tylka otwarta gwiazdka z wiekszymi zabkami, jopkowanie przodu nad zlotymi listkami
13 tylka otwarta gwiazdka malutka, nia zrobilam rozowe esy floresy z przodu
to chyba tyle....

A to jeszcze Ziolo z dzis:
ZIB_8659.jpg
 

Załączniki

  • ZIB_8659.jpg
    ZIB_8659.jpg
    254 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Jasminum

Member
Sty 25, 2013
70
0
0
Piekne roze. Ja nie mam takiej wprawy. A oto moj na urodziny synka kolezanki
icon_smile.gif
GUMI MIŚ ale czy podobny?
 

Załączniki

  • 20140320_143516.jpg
    20140320_143516.jpg
    2.3 MB · Wyświetleń: 0
  • 20140320_143453.jpg
    20140320_143453.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 0

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Karino, piękny torcik. Nic nie działo się z waflowymi cyferkami na kremie? ( jeśli dobrze dojrzałam, że to wafel). Róże z masy czy żywe? Wyglądają bardzo realistycznie.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy