Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
śliczny
icon_smile.gif

a czym psikasz?

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Psikam srebrnym sprayem spozywczym dr oetkera ( ktory to wlasciwie jest tylko perlowy ) any uzyskac z tego spraya kolor srebrny trzeba pomalowac lub zabarwic psikany obiekt na szaro uzywajac odrobiny czarnego barwnika. Uzywam tez perlowego spraya spozywczego firmy PME, oraz srebrnego tej semej firmy. Srebrny spray PME jest faktycznie srebrny, nim psikalam literki na torcie.

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
U mnie (Irlandia) kupuje go w Tesco w miejscowosci, w ktorej mieszkam.
Spraye PME sa dostepne w sklepach z akcesoriami kuchennymi typu DIY a podobny spray Wiltona widzialam w sklepach Kitchen Supplies.

adrijah

Member
Maj 18, 2007
2,668
16
38
w PL chyba tylko w kuchniach świata jest spray Wiltona. Oprócz specjalistycznych sklepów, których jest kilka w Wawie, nie wiem jak gdzie indziej

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Wlasnie skonczylam!

Dziewczyna zamowila dla synka tort Planes. W zeszłym roku robiłam dla niego transformersa 3D, ale mieli z tym tortem kłopot, boooo
np. jedno dziecko chciało mieć ukrojony kawalek z reki a dostalo z nogi i był placz... no i nie chcialo tego kawalka zjeść....

W tym roku dlatego tort prostokątny latwo-podzielny.... obawiam się tylko, ze będzie wojna o samoloty
icon_mrgreen.gif

ZIB_9105.jpg

Załączniki

• ZIB_9105.jpg
    ZIB_9105.jpg
    439.3 KB · Wyświetleń: 0

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Dzieki dziewczyny.
Kochane jestescie, Wasze komplementy bardzo duzo dla mnie znacza.
A jeszcze sie pochwale, ze pare minut po tym jak dziewczyna odebrala tego torta to dostalam od niej wiedomosc, ze jej maz jest zauroczony tortem (a tort byl dla synka, nie dla tatusia). No normalnie duma mnie rozpiera
icon_smile.gif

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Karino, w życiu bym nie powiedziała, ze to marcepanowe samoloty. Jak sklepowe. Śliczne. A to moje. Małe i skromne.

Załączniki

• 20140520_164758.jpg
    20140520_164758.jpg
    136.2 KB · Wyświetleń: 0
  • 20140526_061629aaa.jpg
    20140526_061629aaa.jpg
    109.2 KB · Wyświetleń: 0

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
pracuję na śmietanie ubitej i połączonej z serkiem mascarpone - zawsze. Jakoś nigdy nie miałam z tym problemów. Róze są z masy cukrowej własnej roboty. Przez kilkanaście godzin nic się nie dzieje, ne puszcza nic "soczku", mimo że nie są odizolowane od śmietany.

Jasminum

Member
Sty 25, 2013
70
0
0
Cinki ratujcie.. robie krem maslany na jajkach z biala czekolada i maslem z przepisu z tej strony.. sam krem bez zarzutu ale po dodaniu barwnika w proszku po odstaniu w lodowce do zgestnienia zaczyna sie rozwarstwiac i plynac. Dlaczego? Czy to naprawde wina barwnika czy moze ja cos zle robie. Podkresle ze robilam tez butter cream na samym masle z cukrem pudrem i odrobina mleka i dzialo mi sie to samo. Nie moge wyciskac przez worek roz bo sie rwa i zaczynaja plynac. CO ROBIC?? CO ROBIE ZLE??

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Jasminum, u mnie było podobnie, gdy po dodaniu barwnika łączyłam wszystko mikserem. teraz mieszam delikatnie z barwnikiem lyżką. Tylko, że u mnie działo się tak przy śmietanie.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy