Joanna @ 21 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=753408Tak, V - 4 jest lepszy.
Dla wygody posłużę się opisem skopiowanym ze strony dystrybutora:
"Nowa genaracja V-hebla.
Dzięki zastosowaniu odpowiednio zamocowanego ostrza umożliwia krojenie warzyw i owoców w kostkę bez pomocy noża jak odbywa sie to w V-heblu poprzedniej edycji.
Kroi warzywa w trzy grubości plastrów: kostkę 1,6mm, 3,5mm , 7,00mm, słupki 1,6mm, 3,5 mm, 7,00 mm.
Specjalne zabezpieczenie ostrza głownego "V" przed skaleczeniem palcy po zakończeniu pracy. "
Podobają mi się zwłaszcza trzy ostatnie opcje, a kocham go przede wszystkim za moje ulubione julienne.![]()
Na ktorym ustawieniu najlepiej zetrzec marchew do tego sosu?
LaKafka @ 28 Aug 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1586920No i nie zagęszczam mąką. Jeśli sos jest za rzadki po otworzeniu, to dopiero wtedy, podgrzewając, go zagęszczam. Jakoś boję się tej mąki ziemniaczanej zamkniętej w słoiku.Nie ma się czego bać. Ja co prawda używam skrobi kukurydzianej, ale to niemal to samo co ziemniaczana, a niedawno znalazłam zapomniany słoiczek z 2013 roku, który otworzyłam z pewną nieśmiałością, ale który okazał się zupełnie dobry.
Joanna @ 20 Aug 2018 napisał:index.php?act=findpost&pid=1636218...niedawno znalazłam zapomniany słoiczek z 2013 roku, który otworzyłam z pewną nieśmiałością, ale który okazał się zupełnie dobry.Robiłam ten sos jeden raz w 2016 roku. Dziś, po 3 latach, otworzyłam słoik i jest jak dopiero zrobiony. Będzie z nim na dzisiejszy obiad kurczak. Dodam jeszcze, że ja nie mam piwnicy ani innego chłodnego miejsca i przetwory trzymam w szafkach w kuchni. Oczywiście wszystkie pasteryzuję metodą Bei w piekarniku.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.