Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Wydaje mi się, ze tak, ale nie mam jeszcze doświadczenia z tym przepisem.
Joanno, ja też mam nadzieję, że będzie dobrze. Nie rozczarował mnie żaden z twoich przepisów, wręcz przeciwnie.
Juz po degustacji. Tarta super. Masa wspaniala, chociaz moglaby byc mniej slodka. Do polaczenia spodu ciasteczkowego z masa nie mam zastrzezen. Tarte wyjelam ok 3 godz przed podaniem i chyba zle zrobilam, bo ciazko sie ja kroilo. W dodatku spod miejscami byl dosyc mokry i mialam problem, zeby niektore kawalki wyjac z formy na talerzyk. Na pewno do powtorki i pewnie pokombinuje z innymi spodami. Dzieki!
Zostało mi pół puszki słodzonego mleka skondensowanego z produkcji sernika, więc czas na tę tartę.
EDIT:
Zrobiłam w niedużej formie na kruchym spodzie, w wersji:
1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego, skórka otarta z jednej cytryny, 3/4 szklanki soku z cytryny, łyżka cukru z wanilią, 250 g mascarpone, 2 jajka M.