Joanna @ 8 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=736194Osiem będzie w sam raz.
tylko nie ma co liczyć na dokładkę -Joanno to brać 300ml śmietanki a mleka i soku z cytryny to ile ?
Joanna @ 8 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=736176Pokaż załącznik 30492
Po prostu pyszna!Wygląda zachęcającoZrobię w przyszłym tygodniu, tylko formę do tarty mam dużą (30cm) i zastanawiam z jakiej ilości śmietany zrobić krem? Poradzisz mi coś Joanno?
Maraa @ 8 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=736235Wygląda zachęcającoZrobię w przyszłym tygodniu, tylko formę do tarty mam dużą (30cm) i zastanawiam z jakiej ilości śmietany zrobić krem? Poradzisz mi coś Joanno?Co prawda pytanie do Joanny, ale mam nadzieję że nikogo nie urażę, gdy dodam coś od siebie. Ja robiłam z 500ml śmietany, to wyszło bardzo dużo masy. Na tyle dużo, że wlewałam do tortownicy. Więc myślę, że właśnie taka miarka nada się do 30 cm formy. Do tej ilości dodawałam 1 szklankę mleka, ale myślę że 3/4 szklanki może wystarczyc. No i dużo soku z cytryny. Ja dawałam z dwóch cytryn i wydaje mi się, że ta trzecia cytryna by się przydała. A tarta jest przepyszna. Super delikatna i orzeźwiająca.
Maraa @ 8 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=736314Krystyno, bardzo Ci dziękujęPomyślałam sobie, że jak nie zmieści mi się ta masa w formie to pewnie i tak się nie zmarnuje.Nooooooo. Ja, która na ogól nic nie próbuje, tę masę spróbowałam. No i przyznam się, że sporo jej wyżarłam zanim trafiła do tortownicy.
Joanna @ 8 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=736176Pokaż załącznik 30492
Po prostu pyszna!No prostu cudoSzczęka opadła mi na podłogę, jak zobaczyłam Twoje dzieło. Moja to taka goła sierotka
Krystyna9 @ 8 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=736317Nooooooo. Ja, która na ogól nic nie próbuje, tę masę spróbowałam. No i przyznam się, że sporo jej wyżarłam zanim trafiła do tortownicy.
Można też zrobić deser, taki warstwowy w pucharkach z pokruszonymi herbatnikami i owocami
Maraa @ 8 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=736323
Można też zrobić deser, taki warstwowy w pucharkach z pokruszonymi herbatnikami i owocamiI myślę, że będzie rewelacyjny.
Joanna @ 8 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=736342Ja też po namyśle doszłam do wniosku, że trzeba robić masę z 500 ml śmietany. Na pewno nie będzie kłopotu z zagospodarowaniem ewentualnych nadwyżek...No to wszystko ustalone... nie ma potrzeby odmierzania śmietany z pół litrowego kartonu, po co dzielić włos na ...
Jakie my zgodne kobiety jesteśmy...
Maraa @ 8 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=736356No to wszystko ustalone... nie ma potrzeby odmierzania śmietany z pół litrowego kartonu, po co dzielić włos na ...
Jakie my zgodne kobiety jesteśmy...
Margot @ 8 Aug 2008 napisał:
Maraa @ 8 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=736360Margot, rozumiem że Ty też jesteś tego samego zdania?jakby tu powiedzieć .......100% tego samego zdania jestem
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia