TATAR
składniki
- 30 dag mielonej wołowinki
- przyprawy - maga, pieprz, sól, delikat do mięs,
vegeta, papryka,
- ogórki w occie, ok pół słoika 1 litrowego
- cebulka biała, może być też czerwona, ok 2 sztuki
wykonanie
mięsko wymieszać z przyprawami, ja żółtka nie dodaję, bo moja rodzina nie lubi, ale można
na samym końcu podać z tatarem na wierzchu mięska.
ogórki pokroić w kosteczkę i cebulkę też.
z mięska uformować płaskie malutkie placuszki, ozdobić cebulką i ogórkami. SMACZNEGO
składniki
- 30 dag mielonej wołowinki
- przyprawy - maga, pieprz, sól, delikat do mięs,
vegeta, papryka,
- ogórki w occie, ok pół słoika 1 litrowego
- cebulka biała, może być też czerwona, ok 2 sztuki
wykonanie
mięsko wymieszać z przyprawami, ja żółtka nie dodaję, bo moja rodzina nie lubi, ale można
na samym końcu podać z tatarem na wierzchu mięska.
ogórki pokroić w kosteczkę i cebulkę też.
z mięska uformować płaskie malutkie placuszki, ozdobić cebulką i ogórkami. SMACZNEGO

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: