Heeeelp!
Glut mi się zrobił z żelatyny.
To znaczy wsypałam 5 łyżeczek do szklanki, wlałam troszke goracej wody i wymieszałam.
I tak sobie mieszałam do ostygnięcia. Jak wystygła - dodałam łyżeczkę masy serowej i druga i sie glut zrobił.
Co zrobiłam nie tak jak trzeba????
Pomóżcie!!!
Idę robić nową żelatynę. Ile ma byc tej wody?Ja ZAWSZE najpierw mocze zelatyne w malej ilosci zimnej wody, pare lyzek, a potem dopiero rozpuszczam w goracej wodzie i studze i daje do masy. jak rozpuszczalam zelatyne od razu w goracej wodzie, zawsze mi sie gluty robily. Sprobuj, mam nadzieje, ze wyjdzie.![]()
Johasia! Niech Cie uściskam!
Nie ma ani jednego gluta, glutka, gluteńka. Aksamit!
Straciłam dziewictwo z żelatyną!![]()
![]()
To mój pierwszy raz! I udany, mimo kulawej gry wstępnej.![]()
Ściskaj, ściskaj, ino nie za mocno, bo udusisz!![]()
Fajnie, że się udało.![]()
Trzymam, trzymam ... Torcik wart jest tej walki z glutami (która być może Ciebie ominie...) . Wmiksuj letnią żelatyne w masę na wysokich obrotach - ta rada jest wprost bezcenna bo smak jest boski !Wielkie dzięki za podpowiedż.Nie moge znależc u nas w sklepach serka smietankowegoCzy może byc Danio waniliowe![]()
![]()
Robie torcik trzymajcie kciuki
I jak? Udalo sie?
Ja polecam najpierw zelatyne namoczyc w niewielkiej ilosci zimnej wody, a potem rozpuscic w gorącym mleczku. Pierwszy raz tak nie zrobilam i zrobily mi sie glutkiA torcik jest super!! Jak go robie, to polowe zzeram praktycznie sama.![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.