Torcik serowy bez pieczenia

Gru 16, 2005
686
0
0
podwojona ilosc skladnikow, cytrynowa galaretka + borowki amerykanskie, ten sernik robi u mnie w domu prawdziwa furore
icon_biggrin.gif

Wyszedl wyjatkowo smaczny i delikatny - ale po calym dniu w lodowce jest jeszcze smaczniejszy
icon_biggrin.gif

p8090587.jpg

Ostatnią edycję dokonał moderator:

MałaRybka

Member
Sty 9, 2005
1,139
0
36
Robiłam ten sernik już nie raz
icon_smile.gif
. Muszę dołączyć swoje zachwyty. Pieczonego sernika niestety nie potrafie zrobić
icon_sad.gif
, serników na zimno nigdy nie lubiłam, ale odkąd zrobiłam ciasto z tego przepisu to zminiłam zdanie odnośnie ciast z lodówki.
Moja modyfikacja-na spód daję oryginalne biszkopty do tiramisu.

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
ten sernik jest przepyszny. Nawet mezowi smakowal a on nie przepada za sernikami na zimno ... bardzo dobry. Jutro postaram sie o jakies fotki
icon_smile.gif

gosia

Member
Paź 9, 2005
2,299
0
0
pycha, zrobiłam z podwójnej porcji w trzech wersjach - z brzoskwiniami na wierzchu, jagodami i truskawkami. Polecam, wszystkim smakował
icon_smile.gif

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
Moj sernik ... bardzo dobry bede powtarzac tylko nastepnym razem upieke dwa niskie biszkopty i przeloze je masa a gore posypie cukrem pudrem
icon_smile.gif

IMGP4656k.jpg

Załączniki

• IMGP4656k.jpg
    IMGP4656k.jpg
    39.8 KB · Wyświetleń: 14

madziawoj

Member
Lut 27, 2008
245
0
16
Juz drugi rok w sezonie truskawkowym delektujemy sie tym pysznym sernikiem. W zimie truskawki zastępuję brzoskwiniami, ale to już nie ten smak:)
sernik_bez_pieczenia.jpg

Załączniki

• sernik_bez_pieczenia.jpg
    sernik_bez_pieczenia.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 14

Elle

Member
Mar 6, 2010
798
0
0
Zrobiłam z podwójnej porcji, użyłam całych biszkoptów na spód, nasączyłam tylko sokiem z cytryny którego nie dodawałam już do sera. Bardzo smaczny, tzn ja nie jadłam, bo nie przepadam, ale goście zjedli całość w jeden wieczór! Jutro postaram się wkleić fotki, przepis poszedł dalej, mam nadzieję, że się autorka gniewać nie będzie

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
pierwszy raz sama robiłam sernik na zimno, myślałam że będzie w smaku taki jak kupny ale to zupełnie inna bajka,
zrobiłam błąd bo nie miałam cytryny i soku nie dałam i jest okrutnie słodki
lecker.gif

smaczny jest i delikatny, ale szukam konsystencji takiej jak sernik z torebki
icon_biggrin.gif

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
Dziś znów zrobiłam, tym razem z truskawkami (w wersji 500 g twarożku, 400 g jogurtu greckiego, 200 ml kremówki).

sernik_z_truskawkami.jpg

sernik_z_truskawkami2.jpg

sernik_z_truskawkami_4.jpg

Załączniki

• sernik_z_truskawkami.jpg
    sernik_z_truskawkami.jpg
    77.7 KB · Wyświetleń: 14
  • sernik_z_truskawkami2.jpg
    sernik_z_truskawkami2.jpg
    79 KB · Wyświetleń: 14
  • sernik_z_truskawkami_4.jpg
    sernik_z_truskawkami_4.jpg
    77.4 KB · Wyświetleń: 14
Ostatnią edycję dokonał moderator:

lemoniada

Member
Paź 5, 2011
53
0
0
Parę dni temu zrobiłam ten serniczek. Nie wiem co zrąbałam, ale żelatyna dostała grudek, i wszystko ścisnęło się trochę za mało...
chyba błąd polegał na tym że ser i śmietana były bardzo zimne, a żelatyna - no, temperatura pokojowa. No i po wlaniu jej do sera, ścisnęła się błyskawicznie, tak że właściwie nie zdążyłam prawie ubić śmietany...
Za duża różnica temperatur???
żeby nie było, i tak został pożarty
icon_mrgreen.gif

jutro robię próbę po raz drugi. Nie odpuszczę, aż wyjdzie.

lemoniada

Member
Paź 5, 2011
53
0
0
Nie wytrzymałam, zrobiłam wczoraj wieczorem drugi. Tym razem dłużej potrzymałam produkty poza lodówką, a żelatynę bardziej schłodziłam.
I tym razem wyszedł idealny
lecker.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy