Torcik serowy Czarny Las

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,389
3,674
113
dorotus76 @ 21 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=472572Pewnie że sie podziele przepisami, bo serniki sa naprawde wspaniałe, a przynajmniej na takie na zdjęciach wygladaja
icon_mrgreen.gif
, juz na niektóre choruję....
Ale przeciez nie można jeść serników codziennie, mimo iż ze mnie sernikożerca
icon_mrgreen.gif
Już się cieszę na nowe serniki.....
banana.gif

Moje dziecko twierdzi, że można je jeść codziennie....
icon_mrgreen.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,389
3,674
113

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,389
3,674
113
Witaj Margot!
icon_smile.gif
Jesteś jak zwykle nieoceniona!
anbetung.gif
Ale będę miała teraz słodką lekturę...!
mniam.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,389
3,674
113
Margot @ 27 May 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=512334Joanno jeszcze jeden fajny sernik i blog tez znakomity
http://bakerlady.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?348744
p.s te polskie blogi teraz są tak piękne ,och piękne
p.s Joasiu piekłaś coś z tego rosyjskiego forum?
Dzięki za link - czuję się teraz jak ten osiołek, któremu dano w żłoby....
icon_smile.gif

Ciekawych blogów faktycznie coraz więcej, do tego z pięknymi zdjęciami - ślinotoku można dostać przy oglądaniu...
icon_smile.gif

Mało mam niestety ostatnio czasu i na internet, i na pieczenie, ale znalazłam jeszcze jedną ciekawą rosyjską stronkę, zobacz:
http://www.say7.info/
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
517
113
Joanno!!!!
CYTATMało mam niestety ostatnio czasu i na internet, i na pieczenie, ale znalazłam jeszcze jedną ciekawą rosyjską stronkę, zobacz:
http://www.say7.info/
wiesz ,że ja uwielbiam rosyjskie strony,ale z nich nie rozumię i cierpię podwójnie......oglądając i potem dumając jak zdobyć przepis....
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,389
3,674
113
Margot @ 28 May 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=512881Joanno!!!!
wiesz ,że ja uwielbiam rosyjskie strony,ale z nich nie rozumię i cierpię podwójnie......oglądając i potem dumając jak zdobyć przepis....
To sobie jeszcze ten blog pooglądaj, a potem wybierz "coś wyjątkowego" do przetłumaczenia:
icon_smile.gif

Torty:
http://aynmark.blogspot.com/2005/05/blog-post_27.html
Serniki:
http://aynmark.blogspot.com/2005/05/blog-post_31.html
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,389
3,674
113

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,389
3,674
113
Ostatnią edycję dokonał moderator:

vea

Member
Cze 16, 2007
33
0
6
chodziło za mną od kilku tygodni zrobienie sernika (po raz pierwszy w zyciu
icon_mrgreen.gif
) no i wczoraj padło na ten bo akurat wszystko było w domu
icon_wink.gif
spod zrobilam ze zwykłych digestivów do ktorych dosypalam kakao... Piekłam go wczoraj poznym wieczorem a dzisiaj po sniadaniu juz nic nie zostało
cheers.gif
w dodatku moja rodzina pojechala ogladac telewizory a wrocila z nowa porcja skladników żadając powtorki
rofl.gif
wiec zrobilam tym razem na zwyklym spodzie z nuta wanilii i brzoskwiniami
lecker.gif
stygnie... dziękuję za wspanialy przepis (i cenne rady)
cvety.gif
anbetung.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,389
3,674
113
Cieszę się Vea, że Twój sernikowy debiut zakończył się pełnym sukcesem .
icon_biggrin.gif
banana.gif

Polecam Ci też inne serniki typu nowojorskiego ( np. kawowy, cytrynowy, piętrowy, limonkowy) - są pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu, idealne dla nowicjusza.
icon_smile.gif
 

GosiaM

Member
Mar 23, 2005
3,267
0
0
Joanno, ja wiem, że piekłaś ten sernik metodą gazetową, chodziło mi o temperaturę pieczenia, a ściślej czy te 10 min. w 250 st., a później godzina w 160 st. to nie za dużo w stosunku do podanej temperatury w przepisie wyjściowym (55 min. w temp. 176 st.).
Upiekłam ten sernik (metodą gazetową), ale niestety opadł tyle samo, co urósł, choć go nie ubijałam i nie napowietrzałam. Opadł natychmiast po wyjęciu z piekarnika. Swoim smakiem zachwycił jednak moich znajomych, był bardzo wilgotny. Przepis na pewno do powtórzenia, może kiedyś nie opadnie
gruebel_2.gif