Tort Esterhazy

zxc

Member
Lip 30, 2011
16
0
0
Te czerwone kuleczki na zdjęciu na pierwszej stronie to jakaś posypka czy porzeczka
icon_question.gif
 

Dagulec

Member
Kwi 8, 2010
18
0
0
Chodził za mną, chodził...musiałam zrobić, nie było wyjścia
lecker.gif


Tort rzeczywiście jest dosyć trudny, za pierwszym razem nie wyszła mi pianka z jajek, opadła w końcowym etapie, ale nie poddałam się, zrobiłam nową i ta wyszła super. Tort jest bardzo ciekawy w smaku i efektowny ale strasznie słodki. Dałam mniejszą ilość cukru, ale i tak słodki jest niebywale. Masa maślano-jajeczna fajna i puchata, gorąco polecam wszystkim fanom mas maślanych. Świetny pomysł z dodatkiem cynamonu do blatów bezowych, daje fantastyczny smak. Podsumowując - przekopałam net, znalazłam parę innych przepisów, także austriackich, spodobały mi się, bo są nieco mniej maślano-cukrowe, więc wypróbuję na pewno, bo tort ma niezwykły potencjał i muszę trafić na wersję, która mi będzie odpowiadała na 100%.
 

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
czy ktoś ma oryginalną recepturę ( nie żebym chciala robic inaczej niż Wy
icon_mrgreen.gif
) i opis zdjęcie jak wygląda w oryginale? Polany jest chyba lukrem ?
 

Lasandra

Member
Lis 3, 2007
221
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy