Tort truskawkowy

zunia

Member
Cze 11, 2008
115
0
0
Tak się naczytałam i naoglądałam, że aż ślinka cieknie, nie ma wyjścia trzeba zrobić przy najbliższej okazji, a ta już w niedzielę wielkanocną, tylko to będzie tort na chrzciny, więc dekoracja będzie inna, ale masę dam tą z truskawkami.
 

dinowelwet

Member
Paź 23, 2008
61
0
0
tort jest super,a jedna z jego zalet jest to,ze praktycznie nadaje sie na kazda okazje.wystarczy tylko zmienic kolor wstazki i bedzie pasowalo.a smak i tak powali wszystkich na kolana
abb7dee37f44ae66de3bc40da7b80ff7.gif
 

Załączniki

  • abb7dee37f44ae66de3bc40da7b80ff7.gif
    abb7dee37f44ae66de3bc40da7b80ff7.gif
    15.6 KB · Wyświetleń: 5

zunia

Member
Cze 11, 2008
115
0
0
No i zrobiłam tort z tą właśnie masą, według mnie jest rewelacyjna, ale to nie tylko moje zdanie, gościom również smakował. Robiłam ten tort na chrzest mojego malutkiego chrześniaka, niestety nie mam zdjęcia w przekroju, jakoś tak głupio z aparatem latać, podczas jedzenia, a w całości wyglądał tak:
 

Załączniki

  • magda_417.jpg
    magda_417.jpg
    210.3 KB · Wyświetleń: 0
Wrz 13, 2004
2,992
0
0
perfekcyjne zdobienie
anbetung.gif
anbetung.gif
 

Gucio

Well-known member
Kwi 2, 2007
2,127
1,643
113
zunia @ 13 Apr 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=845215No i zrobiłam tort z tą właśnie masą, według mnie jest rewelacyjna, ale to nie tylko moje zdanie, gościom również smakował. Robiłam ten tort na chrzest mojego malutkiego chrześniaka, niestety nie mam zdjęcia w przekroju, jakoś tak głupio z aparatem latać, podczas jedzenia, a w całości wyglądał tak:
 

zai

Member
Kwi 17, 2009
3
0
0
Jutro urządzam 9-te urodziny córki. I jeszcze dzisiaj niebardzo byłam zdecydowana co do rodzaju ciasta, które upiekę. Dlatego też skorzystałam z GOOGLE gdzie hasłowo trafiłam na ten właśnie link. Poszłam na żywioł a efekty możecie sami podziwiać. Ja osobiście jestem bardzo usatysfakcjonowana. Mam nadzieję, że będzie tak samo smakował jak wygląda. Pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników forum i bardzo dziękuję autorce przepisu za doskonałą podpowiedź.

P4178927.JPG

P4178929.JPG

P4178933.JPG
 

Załączniki

  • P4178927.JPG
    P4178927.JPG
    826.2 KB · Wyświetleń: 5
  • P4178929.JPG
    P4178929.JPG
    820.8 KB · Wyświetleń: 5
  • P4178933.JPG
    P4178933.JPG
    826.9 KB · Wyświetleń: 5
Ostatnią edycję dokonał moderator:

zai

Member
Kwi 17, 2009
3
0
0
Dziękuję za ciepłe słowa - a tort był wspaniały i poszedł w mgnieniu oka, dzieci były zaskoczone. Zrobił wrażenie.
Pozdrawiam
 

zunia

Member
Cze 11, 2008
115
0
0
Znowu będę robiła tort z tą masą, tym razem na 40 urodziny koleżanki, chyba już zawsze do tortów będę dawała tą masę, jest zwarta i nie ma obawy, że "popłynie".
 

zunia

Member
Cze 11, 2008
115
0
0
No i zrobiłam, ale oczywiście zdjęcia w przekroju brak, masa pyszna, miski wylizane do czysta.
 

Załączniki

  • magda_457.jpg
    magda_457.jpg
    251.4 KB · Wyświetleń: 0

zunia

Member
Cze 11, 2008
115
0
0
Ja mam własny przepis na biszkopt w małej tortownicy (średnica chyba 21 cm):
4 jajka ubijam z 3/4 szklanki cukru, dodaję 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 2/3 szklanki mąki pszennej i trochę więcej niż 1/3 mąki krupczatki, gdy wszystko ładnie się połączy dodaję 1/3 szklanki oleju, piekę w temp. 170 stopni, ale wstawiam do piekarnika, gdy będzie rozgrzany do 100 stopni. Mi ten biszkopt zawsze się udaje. A tak wygląda mój dzisiejszy tort tym razem w wersji malinowej (masa robiona z połowy porcji)
 

Załączniki

  • magda_462.jpg
    magda_462.jpg
    209.1 KB · Wyświetleń: 0

zunia

Member
Cze 11, 2008
115
0
0
Dzisiaj znowu powtórka, tym razem tort dla mnie, a w środku masa malinowa, ale tym razem mam zdjęcie w przekroju. Tort pyszny zarówno w wersji truskawkowej jak i malinowej.
 

Załączniki

  • magda_468.jpg
    magda_468.jpg
    268.8 KB · Wyświetleń: 0
  • magda_467.jpg
    magda_467.jpg
    180.5 KB · Wyświetleń: 0