Tort truskawkowy

Aniutka

Well-known member
Maj 11, 2008
2,416
2,349
113
Pyszny ten tort! Masa jest obledna, jako ze zostalo mi jej troche, to pozarlam lyzeczka
mniam.gif

Moj wytwor nijak ma sie do tych wyzej pokazanyach, ale wklejam mimo wszystko.

Załączniki

• DSC03970.JPG
    DSC03970.JPG
    151.8 KB · Wyświetleń: 0

jcj86

Member
Maj 4, 2010
4
0
0
Witam serdecznie wszystkich, od jakiegoś czasu penetruje to forum w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji i jestem pod oooooooooooogromnym wrażeniem tych Waszych cudów;) Spróbowałam już kilka przepisów i każdy wychodził świetnie;) Na dzień matki chciałabym spróbować przepisu na ten tort ale zamiast truskawek zastanawiam się czy mogłabym użyć ananasów z puszki i tutaj proszę Was o rade;)

Wrz 13, 2004
2,992
0
0
mozesz uzyc - wyjdzie
ale nie wiem jak w smaku. ja robiłam kiedys z brzoskwiniami i zdecydowanie lepszy jest dla mnie z truskawkami lub wisniami

ananasowy nie wiem czy nie bedzie za mdły. moze wowczas jedna warstwe tortu dac czekoladowa? tak sobie tylko głosno mysle ;)

widze kolejny piekny tort. ciesze sie, ze Wam smakuje i ze tak super wychodzi
icon_smile.gif

ludenan

Member
Sie 6, 2006
3
0
0
Dzien dobry ,
zapisana na forum juz jestem od dawna ale jakos jeszcze nigdy nic nie pisalam.Niektorzy moze mnie znaja jako Zapbook ;)
Dzis zdecydowalam wreszcie cos skrobnac bo upieklam ten tort na urodziny meza i wyszedl po prostu przepyszny.Wszystkim bardzo smakowal i wszyscy nim byli bardzo zachwyceni,wiec chcialam podziekowac za ten przpis no i oczywiscie pokazac jak mi wyszedl.
Siostro_Ducket ,dziekuje wiec bardzo za ten wspanialy przepis ,ktory na pewno bede powtarzac.
p1100312.jpg

Ostatnią edycję dokonał moderator:

ankar

Member
Kwi 25, 2008
125
0
0
Pepsiak właśnie robiłam tort truskawkowy pokryty masą cukrową i nawet trzeciego dnia nic się nie stało. Oczywiście posmarowałam tort masą maślaną. Taki wyszedł:
P1060064_.JPG

Załączniki

• P1060064_.JPG
    P1060064_.JPG
    268.9 KB · Wyświetleń: 3
Maj 29, 2010
2
0
0
Witam serdecznie z goracej Prowansjii !

Wpadlam na wasze forum szukajac przepisu na tort truskawkowy .

Oczy mi wyszly a potem zaslinilam klawiature - ale z was specjalistki - mniaaaaaaaaaammmm
anbetung.gif

Mam do was ogromna prosbe - nie ma u nas galaretek niestety i chcialam sie dowiedziec czy moge go zrobic z zelatyna - mam w listkach i w proszku .

Mam nadzieje , ze ktoraz z was przeczyta moj post - chcialabym zrobic ten tort na dzisiejsze urodziny mojego syna .

Moj biszkopt bedzie gotowy na 11h , mam tez 1kg przepieknych truskawek , smietane i biszkopty na boki ....

Serdecznie dziekuje za pomoc i pozdrawiam
wink.gif

Maj 29, 2010
2
0
0
Serdecznie dziekuje , Siostro - niestety tez nie wiem .

Pot zaczyna mnie zalewac , bo staram sie wykombinowac jak to zrobic.

Na opakowaniu zelatyny w proszku jest napisane ze saszetka 6g daje 1/4 litra preparacjii - czyli mozna powiedziec galaretki
gruebel_2.gif

mam rospuscic sasetke w 2/3 lyzkach stolowych zimnej wody , niech troche napuchnie a potem dodac to do mojej cieplej preparacjii
gruebel_2.gif

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
Zuza Prowansja @ 29 May 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=982890Serdecznie dziekuje , Siostro - niestety tez nie wiem .

Pot zaczyna mnie zalewac , bo staram sie wykombinowac jak to zrobic.

Na opakowaniu zelatyny w proszku jest napisane ze saszetka 6g daje 1/4 litra preparacjii - czyli mozna powiedziec galaretki
gruebel_2.gif

mam rospuscic sasetke w 2/3 lyzkach stolowych zimnej wody , niech troche napuchnie a potem dodac to do mojej cieplej preparacjii
gruebel_2.gif
zuza czyli jedna saszetka jest na 1 szklane wody, ja bym zrobila 3 saszetki na 1,5-2 szklanki wody i to wymieszala ze smietana i truskawkami
(ja truskawki do masy miksuje wtedy mam wiecej plynych skladnikow)
jezeli po jakims czasie nie bylaby odpowiednio sztywna dolalabym jeszcze rozpuszczonej zelatyny
ale to jest tylko moja sugestia i kombinacja

emcia101181

Member
Maj 28, 2010
2
0
0

dziękuję, krem wyszedł po wyrzuceniu miksera... już mam zamówienie na kolejny
dziękuje raz jeszcze

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Fureyka

Member
Cze 1, 2010
1
0
0
Straszna ze mnie kucharka, ale chce zaskoczyć i zrobić to ciasto, które wygląda na dosyć łatwe i pyszne. Pytanie:
Po zrobieniu ciasta ile ma ono stać w lodówce?

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Fureyka! Nie robiłam tego ciasta, ale z przepisu wynika, że tężeje ono dość szybko (masa w środku jest momentalnie ścięta przez dodatek mrożonych truskawek), natomiast ozdobom dałabym godzinkę w lodówce, nie dłużej.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy