- Wrz 13, 2004
- 2,992
- 0
- 0
mozna ozdoic lukrem plastycznym, tylko wowczas wirzchu nie smaruj bita smietana tylko masą maślaną
Siostra_Ducket @ 23 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=980668ale wesola wstazka![]()
super Ci wyszedłwstazke znalazlam w ostatniej chwili ,kupilam w ikei i kompletnie o niej zapomnialam![]()
Zuza Prowansja @ 29 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=982890Serdecznie dziekuje , Siostro - niestety tez nie wiem .
Pot zaczyna mnie zalewac , bo staram sie wykombinowac jak to zrobic.
Na opakowaniu zelatyny w proszku jest napisane ze saszetka 6g daje 1/4 litra preparacjii - czyli mozna powiedziec galaretki![]()
mam rospuscic sasetke w 2/3 lyzkach stolowych zimnej wody , niech troche napuchnie a potem dodac to do mojej cieplej preparacjii
zuza czyli jedna saszetka jest na 1 szklane wody, ja bym zrobila 3 saszetki na 1,5-2 szklanki wody i to wymieszala ze smietana i truskawkami
(ja truskawki do masy miksuje wtedy mam wiecej plynych skladnikow)
jezeli po jakims czasie nie bylaby odpowiednio sztywna dolalabym jeszcze rozpuszczonej zelatyny
ale to jest tylko moja sugestia i kombinacja
Siostra_Ducket @ 29 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=982883na pewno można zrobić z żelatyna, ale nie wiem w jakich dokładnie proporcjachZuza jeśli masz możliwość zakupienia żelatyny na zimno (np żelatyna fix dr. oetkera) polecam, bo właśnie taką użyłam, jest super.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.