marghe
Member
- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Ten tort to zagadka. Jak to zrobic zeby warstwy były pionowe?
Trzeba biszkopt upieczony w formie cieniutkiej rolady pociąć na pasy o wysokości docelowego tortu,posmarować pasy masą i zwijać je spiralnie.Nierówność pozostałą na boku po zwinięciu maskuje się masą i to wszystko![]()
A teraz sensacja rewelacjatort Honorata
alez się zdziwiłam jak go znalazłam tym bardziej ze wyrabia takie torty forma Consoni która jest rzut berem od mojego byłego domu. Często tam na włoskie lody jeździłam a już z mezem i dizeckiem tez byliśmy i panettone nas zachwyciły i brzydkie ciasteczka i cała masa róznych włoskich pyszności. Sami zobaczcie jaki orginał:
![]()
Składa sie z warsw ptysi nadziewanych masa czekoladową i waniliową. Przyznacie ze nie jest typowy![]()
Alez jestem dumna
A to jest wariacja nt Gateau St.Honore,ciasta nazwanego tak we Francji na cześć Świętego Honoriusza patrona cukierników i piekarzy.W oryginale składa się ono z krążka z ciasta kruchego wypełnionego kremem patissiere,a naokoło układa się ptysie wypełnione bitą śmietaną i pokryte karmelem.A wygląda to tak
![]()
![]()
Chyba tych z niebieskimi różami nie będziesz robić. To nie ta religia.nie identycznego nie bede robić ale mis ie podobał to wstawiłam będzie na zapas.
Dzieki Marge ten link cos mi nie chce wejść ale moze dzis jakies problemy z netem.
Zrobić ten krzyz to nie jest wielki problem ale jakos mi jedzenie krzyża nie bardzo lezy ze tak powiem filozoficznie![]()
Graz tak też sobie wyobraziłam jak każdy gośc zjada jednego komuniste z tortu a jak komuś braknie to kroja jednego na pół i kłóca sie kto głowe kto nogi
Zjada to na końcu, wcześniej jakas mała scenka rodzajowa![]()
Ten tort to zagadka. Jak to zrobic zeby warstwy były pionowe?
![]()
Tutaj jest odpowiedź jak go wykonać.
http://mojegotowanie.onet.pl/151,przepis.html
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.