hhera @ 15 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=414168myslisz? hm
ale ja jestem beztalencie i mi nie wyjda :/A dlaczego maja ci nie wyjść?O - pamietasz jak z kwadratu papierowego się robiło coś takiego na ręce? Do zabawy? Zrób kilka takich i bedziesz miała miejsce na 4 trufelki od razu dla każdego![]()
![]()
Albo poszukaj innych opakowań na stronce z origami![]()
hhera @ 15 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=414370nie mam pojecia o co Ci chodzino ale trudno![]()
Hm, chodzi mi, o taka zabawke na palce. Wycinało się najpierw kwadrat, potem każdy wierzchołek zawijało się dokładnie do punktu środkowego kwadratu, nastepnie przewracało na drugą stronę i znów wierzchołki zaginało sie do srodka. W ten sposób po zgieciu na pół, można było włożyć palce w 4 otwory i potem ruszając nimi, udawać gadającą pacynkę.... O matko, mam nadzieje, że z czymkolwiek ten opis ci się skojarzył![]()
CYTATa do tych papierkow mozna pozniej je wlozyc , nie ?
tylko jak to zrobic wlasnie
jak je obtocze w tym kakale np. to co pozniej ??
włozyć do pojemnika np zaroopdornego i dac do lodowki ??Bajaderka pisze:
Mase przykryc i wlozyc do lodowki, az stezeje. Mozna zostawic w lodowce kilka godzin lub kilka dni. Z masy formowac kuleczki wielkosci orzecha wloskiego i otoczyc w kakao. Przechowywac w szczelnie zamknietym naczyniu w lodowce.
Dla mnie jest wszystko jasneZrobić wcześniej masę, obtaczać i schłodzić w zamknietym pojemniku, zeby inne zapachy nie wsiakły do masy. Do papierków wkładasz przed podaniem na stół![]()
![]()
Jakieś wątpliwości?![]()
hhera @ 15 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=414599nie sa jakos specjalnie piekne
Jak to nie są specjalnie piękneŚliczne ci wyszły i zdjęcie śliczne![]()
![]()
![]()
hhera @ 15 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=414599nie sa jakos specjalnie piekne
ale moj pierwszy wyrob
Poszalała dziewucha. Właśnie, że są piękne.
hhera @ 15 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=414646jeszcze nie wlozylam ich do lodowki bo nie mam miejsca anie chcialam halasowas wiec polozylam na parapecieJednak włożyłabym do lodówki. Istnieje obawa, że "popłyną".
hhera @ 15 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=414646tylko dalej mnie meczy na co je dac
zeby to jakos bardziej efektowanie wygladało
Biały albo szklany talerz. NIC więcej!
Akulka @ 15 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=414435Hm, chodzi mi, o taka zabawke na palce. Wycinało się najpierw kwadrat, potem każdy wierzchołek zawijało się dokładnie do punktu środkowego kwadratu, nastepnie przewracało na drugą stronę i znów wierzchołki zaginało sie do srodka. W ten sposób po zgieciu na pół, można było włożyć palce w 4 otwory i potem ruszając nimi, udawać gadającą pacynkę.... O matko, mam nadzieje, że z czymkolwiek ten opis ci się skojarzył
Aż się właśnie pobawiłam![]()
![]()
![]()
Hhera - super te trufelki Ci wyszły![]()
Ilona @ 18 Dec 2006 napisał:
hhera @ 18 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=416635mam papilotkizałatwilam sobie z cukierni
tylko szkoda ,ze duze na babeczki no ,ale grunt ,ze sa
Małe i duże tu są http://tortownia.pl/produkty.php?kid=9![]()
Bea73 @ 22 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=826453Niestety 'odkrylam' ten przepis troche pozno, ale 'moje' trufelki zrobilam bardzo podobnie, wiec je tu podczepie
trufelki czekoladowo-sliwkowekusisz takim pięknym zdjęciem
zrobię na pewno
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.