AsiaMisia @ 20 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=381460Witam serdecznie! Czytam wasze komentarze od pewnego czasu i wiele rzeczy już zrobiłam, ale nie jestem godna się tu chwalić, bo to nie takie wspaniałości jak WaszeI mam pilne pytanie. CZy mogę zrobić tą drożdżówkę w tej dużej blaszce z piekarnika i czy lepiej robić z całej porcji czy z połowy? Chciałabym dać masę makową na górę, więc czy wyrośnie też taka duża czy trochę ją zdusi ten mak? Bardzo ważna jest dla mnie odpowiedz pilna, bo musze zrobić na jutrzejsze urodzinki mojego narzeczonego i będzie cała rodzina:| Z góry dziękuję za odpowiedź![]()
Witaj AsiuMisiu i nie mów, że jesteś niegodnaze mnie jest taka kucharka jak z koziego tyłka trąbka, a mam bardzo dużo postów i zorgadanam straszliwie, więc pisz duuużo nie nie krępaj![]()
![]()
A tej drożdżówki nie radzę piec na blaszce z pieca, bo jest po prostu zbyt niska, no brzeżki ma za niskie, płytka jest i tyle,
raczej w czymś większym bym radziła i z połowy porcji, bo z połówki i tak gigant wychodzi![]()
asika @ 2 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=387126czy mozna ja upiec z zamrozonymi wisniami - wydrylowanymi? czy jak puszcza sok to bdzie zakalec?
juz sie zabieram za pieczenieAsiu piekłam inną drożdżówkę z zamrożonymi wiśniami i nic się złego nie zrobiło, ale wiśnie to na końcu trza ciepnąć przed wtyknięciem do pieca![]()
Dałam jeszcze na wisienki kruszonkę i nie było żadnego zakalca i surowizny![]()
Malinna @ 22 Oct 2004 napisał:index.php?act=findpost&pid=11959Piec ok. 1 godziny w temp. 180 stopni.
BERAIZOL4 @ 19 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=471150Wczoraj zrobiłam drożdzówke wyszła super.Mam takie pytanko,czy z tego ciasta mozna zrobic jagodniki ,lub np.drozdzowki z marmoladą?Proszę o poradę.BeataTeoretycznie można, ale ta drożdżówka bardzo rośnie i wychodzą z niej wielkie buły. Kiedyś próbowałam upiec nadziewane bułeczki i były ogromniaste.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.