Pulled Pork Sandwich*

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
1
0
Mnie coś podobnego z udźca indyczgo bardzo smakuje
icon_smile.gif
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
1
0
Iza, raczej na oko.
Dwa udźce, około 70 dkg marnuję w takiej mieszance:
po dwie łyżki oliwy, octu balsamicznego, miodu lub syropu z agawy, ciemnego sosu sojowego. Nie solę.
Sporo pieprzu, łyżeczka oregano.
Jak że dwa dni postoi, to kroję w dużą kostkę, wrzucam do naczynia żaroodpornego, wtykam dwie duże cebule pokrojone byle jak w duże kawałki, z 10 ząbków czosnku.
Przykrywam i piekę aż się będzie rozłaziło
icon_smile.gif

Lepiej od razu zrobić podwójną porcję
icon_smile.gif
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,331
1,620
113
Zaraz się biorę za robienie - wersja Poser z piwem tym razem.

Edit: mięso już w piecu. Stosunek jakości dania do nakładu pracy jest niesamowity.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ashira

Member
Gru 11, 2008
1,762
0
0
Robię kolejne podejście - pierwsze mnie szczerze mówiąc nie powaliło na kolana ;)
Zamiast sosów HP dodałam keczup i paprykę wędzoną i robię na coli nie na piwie.
Zobaczymy co mi wyjdzie tym razem.
Dodam, że mimo, że mnie pierwsze podejście nie powaliło tak znajomi wyjadali aż szło uszami - więc to ja jestem jakaś dziwna a mięsko smakuje ;)
 

Boshka

Member
Sie 23, 2006
6,400
0
0
HP a ketchup do zupelnie inny smak. To juz lepiej imho dac sam bbq bezs tego ketchupu.

Ja zaplanowalam w weekend
icon_biggrin.gif
Akurat bedzie jeszcze kilka osob do pomocy w jedzeniu
icon_biggrin.gif


 

Ashira

Member
Gru 11, 2008
1,762
0
0
Boshka @ 7 Feb 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1504673HP a ketchup do zupelnie inny smak. To juz lepiej imho dac sam bbq bezs tego ketchupu.

Ja zaplanowalam w weekend
icon_biggrin.gif
Akurat bedzie jeszcze kilka osob do pomocy w jedzeniu
icon_biggrin.gif
za pierwszym razem robilam z sosami z pierwotnego przepisu i mnie nie powaliło to uznałam że bez sensu wydawać pieniądze. Teraz troche pozmieniałam proporcje, dodałam ziół i zobaczę.
 

Boshka

Member
Sie 23, 2006
6,400
0
0
Moze po prostu nie smakuje ci takie mieso? Ja sie zachecilam juz dawno kiedy zlapalam na jakims kanale pulled pork w 'Man vs Food'.

 

poserbaby

Member
Paź 21, 2011
11,435
0
0
Tu juz się pojawiło tyle wersji tego mięsa, że i z ketchupem może być
zahnlos.gif
Ja pozostaję wierna wersji z colą i tylko sosy zmieniłam, bo udało mi się dostać dobry sos w lidlu. Dla mnie to mięsko musi miec właśnie taki smak - lekko podpalany i lekko słodki, inne smaki mi w tym zwyczajnie przeszkadzają. Ale każdemu co innego smakuje przecież, więc ile kucharek, tyle wersji
icon_mrgreen.gif
 

Boshka

Member
Sie 23, 2006
6,400
0
0
Poser, a widzialas ten clip z Man vs Food? Mozna chyba zobaczyc na You Tube czy gdzies. Bardzo fajnie to wyglada, taka skromna kanapeczka
pfeif2.gif


 

Ashira

Member
Gru 11, 2008
1,762
0
0
Boshka @ 7 Feb 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1504695Moze po prostu nie smakuje ci takie mieso? Ja sie zachecilam juz dawno kiedy zlapalam na jakims kanale pulled pork w 'Man vs Food'.
ale było smaczne! Tylko jak dla mnie po prostu bez rewelacji ;)

poserbaby @ 7 Feb 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1504699Tu juz się pojawiło tyle wersji tego mięsa, że i z ketchupem może być
zahnlos.gif
Ja pozostaję wierna wersji z colą i tylko sosy zmieniłam, bo udało mi się dostać dobry sos w lidlu. Dla mnie to mięsko musi miec właśnie taki smak - lekko podpalany i lekko słodki, inne smaki mi w tym zwyczajnie przeszkadzają. Ale każdemu co innego smakuje przecież, więc ile kucharek, tyle wersji
icon_mrgreen.gif
Otóż to! dlatego próbuję znowu, bo ma potencjał. Póki co pachnie wspaniale!
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Cinka @ 5 Feb 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1504215Ja jak robię to ogromne ilości, piekę w brytfance i powiem szczerze że jemy non stop, a jak się kończy to jest żal że już nieeeee maaaa?
mniam.gif
icon_lol.gif
Cinko z jak dużej ilości mięska robisz?

Czy można jakoś, kurcze, no ten sos zrobić bardziej "normalny", by wiele nie stracił z oryginału?
Pikantność nam nie przeszkadza ale nie cierpimy sosów typu słodko-kwaśny lub słodko-pikantny.
Będę robić na naszym w domu pędzonym piwku jęczmiennym
icon_lol.gif