Puszyste drożdżowe na krupczatce

izydorka

Member
Gru 9, 2008
1,319
0
0
No mam tę krupczatkę!Zaraz lecę robić drożdżowe.
lecker.gif
.Życzcie mi powodzenia-czasem jest mi bardzo potrzebne
fiesgrins.gif
 

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,354
113

karibe

Member
Wrz 22, 2007
563
0
0
Nawet bez krupczatki znika w błyskawicznym tempie
mniam.gif
wczoraj upieczone dzisiaj już pół blaszki nie ma
mniam.gif

 

Załączniki

  • Obraz_331.jpg
    Obraz_331.jpg
    31.4 KB · Wyświetleń: 0

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,294
364
83
Karibe, nie dziwi mnie, że znika w takim tempie, u mnie też długo nie poleżało.
mniam.gif
Nawet zdjęć nie zdążyłam zrobić, może następnym razem...
icon_smile.gif
 

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,294
364
83
Krysiu, bardzo smakowało! Upiekłam z truskawkami i jagodami (mrożonymi), wyrosła pięknie. Dałam dwie szklanki maki luksusowej i jedną szklankę Manitoby, plus te sześć łyżek krupczatki. Myślałam, że mi z formy ucieknie, a zmniejszyłam ilość drożdży do 30g. Powtórzę na pewno jeszcze nie jeden raz!

Dziękuję Ci bardzo za przepis!
bussi.gif
 

AnnaB.

Member
Mar 13, 2008
362
0
0
U mnie też cieszyło się ogromnym powodzeniem. Było z samym rabarbarem. Świetne połączenie kwaskowatości rabarbaru ze słodziuchną kruszonką (z cukru trzcinowego robiłam).
Podczas pieczenia uciekało z blachy. Naprawde bardzo puszyste. Tylko dół wolałabym bardziej podpieczony, ale to już kwestia pertraktacji z moim piekarnikiem.
 

Laura7

Member
Lis 26, 2006
21
0
0
Ja robiłam drugi raz, tym razem bez owoców, tylko sama kruszonka, znowu się udało i pyszne, takie delikatne i puszyste. Mikserem wyrabiałam na najwyższych obrotach 10 minut, ale jeszcze się trochę lepiło i nie odchodziło łatwo od miski czy ręki. Ale i tak się udało i rosło pięknie.
To jest rewelacyjny przepis, przygotowanie ciasta trwało niecałe pół godziny.
 
Wrz 13, 2004
2,992
0
0

Załączniki

  • DSC00016.jpg
    DSC00016.jpg
    94.4 KB · Wyświetleń: 1
  • DSC00017.jpg
    DSC00017.jpg
    101.2 KB · Wyświetleń: 0

izydorka

Member
Gru 9, 2008
1,319
0
0
Zrobiłam i wyszło pyszne-wysokie,puszyste,żółciutkie.Goście chwalili i zniknęło w szybkim tempie.A to wszystko dzięki wspaniałemu przepisowi!!!!!!!
Ogromne podziękowania Krystyno9
anbetung.gif
-JESTEŚ WIELKA
 

karibe

Member
Wrz 22, 2007
563
0
0
Odsłona druga idealnej drożdzówki już w piekarniku
mniam.gif
 

Załączniki

  • idealna_dro_dz_wka.jpg
    idealna_dro_dz_wka.jpg
    37 KB · Wyświetleń: 0

kasiak73

Member
Lut 15, 2005
2,590
0
0
Robie drożdżówke i mam pytanko czy mąki tyle ile w przepisie czy trzeba troszkę więcej dosypac, moje ciasto jest talie luzne i niewiem co zrobić???