Ewusiek @ 15 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=750705Moni
można włapkę wziąći się nie rozlatuje (przynajmniej mi tak wyszło)dziekuje za odpowiedz a wiec bede robic w czwartek
moni20 @ 15 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=750753wiem ze nie ma slowa o tym w przepisie ale zastanawialam sie ze wzgledu na ten ser czy sie czasem cos nie popsuje.Nie, nic sie nie popsuje
imamcia @ 15 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=750817Pychota!!! Nie zdążyłam zdjęcia zrobić, pochłonęli na ciepło!!!! Z pewnością do powtórki i to z podwójnej porcji! Caritko, super przepis!Ale sie ciesze!
Mała_Mi @ 15 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=750882W moim rozumieniu to serek twarożkowy drobno zmielony. "quark" się po niemiecku nazywa właśnie twaróg, to nie nazwa produktu, a gatunkowa.ahaaa, bo ja nawet wygooglowalam taki serek typu quark i szukalam w sklepie ale nie bylo, wiec kupilam zwykly, bedzie ok?
Kasiula_bittersweet @ 15 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=750880co specyficznego ma ten serek quark i czym moge go zastapic, bo w sklepie nie bylowidze ze juz sobie poradzilas ja na zastepstwo dawalam mielony trzykrotnie twarog, jak byl za suchy to troche smietany gestej dodawalam
ja mam dziś zamiar kupić jakiś trzykrotnie mielony, a jeśli nie będzie, to jakiś "sernikowy" w wiaderku
Caritka @ 15 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=750891Dziewczyny..- quark, to nie twarog.
On jest bardziej delikatny i gladki - tak, jak serek homo.kiedys zastapilam w innym ciachu zwyklym homo i mi wszystko poplynelo bo serek byl za delikatny ... wiec jak jestem w pl to kupuje ten trzykrotnie mielony albo biore quark ze soba do pl bo moja babcia bardzo go lubi
Mała_Mi @ 15 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=750898U nas homo jest bardzo rzadki. Naprawdę. Moim zdaniem (nie, żebym się upierała, to tylko obserwacje) Niemiecki quark jest taki, jak nasze sernikowe twarożki w kubełkach.przyznaje ci racje Mi moim zdaniem polskie homo sa bardzo rzadkie ... quark nie jest w 100% jak sernikowe twarozki ale moim zdaniem lepiej sie sprawdza jako zastepstwo tego niemieckiego (kiedys gdzies byla dyskusja na ten temat)
Mała_Mi @ 15 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=750882W moim rozumieniu to serek twarożkowy drobno zmielony. "quark" się po niemiecku nazywa właśnie twaróg, to nie nazwa produktu, a gatunkowa.Dla mnie twarog, to zupelnie cos innego, jak quark
p.s. ja w PL pieklam z homo, jak potrzebowalam quarku-i nie pamietam, ze cos mi poplynelo.
ale to bylo dawno, wiec byc moze teraz, rozrzedzili serki homo
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.