Caritka @ 15 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=750936Hazo ma racje. Taki granulowany, to raczej nie.
Wez lepiej "Delfiko"- tak, jak mowi Hazo lub trzykrotnie mielony tak, jak podpowiadaja Dziewczyny.wzielam 3x mielony, w takim razie nie szukam juz tych podrobek quarka, dzieki dziewczyny, biore sie za poduchy![]()
Sinistra @ 16 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=751169O quarku z Cook's ThesaurusSubstitutes: fromage frais (very similar) OR yogurt cheese (more acidic) OR two parts ricotta cheese and one part sour cream OR strained cottage cheese OR mascarpone
hmmm, wydaje mi sie ze to jednak cos miedzy naszymi homo a tymi twarogami sernikowymi
Kasiula_bittersweet @ 16 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=751330Substitutes: fromage frais (very similar) OR yogurt cheese (more acidic) OR two parts ricotta cheese and one part sour cream OR strained cottage cheese OR mascarpone
hmmm, wydaje mi sie ze to jednak cos miedzy naszymi homo a tymi twarogami sernikowymi
margolcia @ 16 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=751486Świetnie wygląda i pewnie jeszcze lepiej smakujeCaritko możesz podać ile dokładnie trzeba dodać budyniu (opakowania są różne)
Margolciu- jak milo Cie widziec
(Nie wiem tylko czy mnie pamietasz...- ja Ciebie tak![]()
![]()
Tutaj zamiescilam juz odpowiedz dotyczaca ilosci budyniu![]()
Caritka @ 14 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=750550Opakowanie budyniu w proszku zawiera 3 kopiaste lyzki (wlasnie mierzylam), ..........Ananke @ 16 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=751554Dziewczyny, czy jak dzis upieke, to bedzie dobre jeszcze w czwartek? Nie wyschnie? Mamy sprzedaz ciast na cele charytatywne i chcialabym upiec wczesniej, zeby na ostatnia chwile nie siedziec za duzo w kuchni.Jesli zrobilabys wieczorem, a na drugi dzien bys podala, to nie ma tak zle. (Tez wieczorem pieklam, a na drugi dzien mialam goscibylo rowniez smaczne )![]()
Do trzeciego dnia mi nie przetrwalo, ale zastanawiam sie, czy to jednak nie ciut za dlugo.
Nie wiem.
p.s. Joanno - dziekuje![]()
Caritka @ 16 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=751581Jesli zrobilabys wieczorem, a na drugi dzien bys podala, to nie ma tak zle. (Tez wieczorem pieklam, a na drugi dzien mialam goscibylo rowniez smaczne )![]()
Do trzeciego dnia mi nie przetrwalo, ale zastanawiam sie, czy to jednak nie ciut za dlugo.
Nie wiem.Hmm, to chyba sie jednak wsrzymam. W sumie nie jest przeciez takie pracochlonne.
Caritka @ 16 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=751581Do trzeciego dnia mi nie przetrwalo, ale zastanawiam sie, czy to jednak nie ciut za dlugo.
Nie wiem.Ja muszę sama wcinac wszystkie słodkości, więc trzeciego dnia jeszcze się ostał kawałek. Nic mu nie było. Także samo mięciutkie i puszyste. Byle nie przetrzymywac w zbyt ciepłych pomieszczeniach(ciekawe u kogo teraz jest ciepło?). Moje było przykryte lnianą szmatką (brrrrrrrr, ależ to zabrzmiało)![]()
Ewusiek @ 16 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=751631moim "resztkom" też dziś nic jeszcze nie było
Ewusiek,najlepsze zyczenia urodzinowe dla Pawla![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.