Margot
Well-known member
- Cze 24, 2005
- 16,676
- 517
- 113
Joanna @ 18 Dec 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1599583Jak Ci się nie uda, to może Maraa wpisze oryginał?czy się uda czy nie to ja liczę ,ze Maraa wpisze
Joanna @ 18 Dec 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1599583Jak Ci się nie uda, to może Maraa wpisze oryginał?czy się uda czy nie to ja liczę ,ze Maraa wpisze
Joanna @ 18 Dec 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1599583Jak Ci się nie uda, to może Maraa wpisze oryginał?Mogę wpisać, a mam jeszcze opis wykonania tego ciasta w artykule Jerzego Jacka Nieżychowskiego "W gwiazdkowej cukierni". A zaczyna się tak: Mam ja w rodzinie arcymistrzynię od bożonarodzeniowych wypieków. Szczerze mówiąc, lepszych niż jej pierników, makowców czy tortów orzechowych nie znam...
Pełen wiec pokory pognałem do Nowego Targu, gdzie od lat mieszka w pięknie położonym nad samym Czarnym Dunajcem domu pochodząca ze starożytnego rodu Nowinów-Konopków Maryla Skalska.
Joanna @ 18 Dec 2015 napisał:
Joanna @ 18 Dec 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1599594Wpisz koniecznie!Margot @ 18 Dec 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1599595o tak tak , prosimyWpiszę dwie wersje ale trochę później.
Przyznacie, że wstęp do artykułu piękny, dzisiaj już się tak nie pisze...
Joanna @ 18 Dec 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1599604Marao, to ten przepis, prawda?:
http://www.ksiazka-kucharska.pl/przepis/71...niec-drozdzowy/Mówisz o tym przepisie z Kuchni Polskiej?
.agatka. @ 23 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1554830Pieką się, sztuk 3
Już widzę przez papier, że jeden pięknie pęka
Ale zapach nieziemski!
Nadzienie robiłam z 500 g maku.
Wyszło mi 2 kg gotowej masy, z czego 500 g zużyłam na seromakowiec, a po 500 g na każdy z 3 makowców
Ciasto z porcji dokładnie jak w przepisie.
Joanna @ 22 Dec 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1599912W sezonie trzeba będzie różnych "fruktów" do słoików naupychać i potem na przyszłe święta upiec.Koniecznie!
Tak coś czuję, że jak upiekę raz to wejdzie na stałe do świątecznego repertuaru.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia