Sos słodko-kwaśny

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
a powiedzcie prosze ile to wychodzi tego przecieru z tych 3 kg pomidorow - wzielabym 500 ml pomidorowej pulpy, tylko ile to tego przecieru Wam wychodzi?
 

joannas

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
13,025
0
0
Nie pamiętam ile słoików mi wyszło, to był jeden duży gar sosu. Jak ci wyjdzie więcej, możesz założyć w słoiki.
zahnlos.gif
 

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,294
364
83
A w mojej spiżarni pojawi się pierwszy raz i coś mi sie wydaje, że nie będę tego żałować.
icon_wink.gif
 

Beatkaf-679

Member
Sie 19, 2008
63
0
0
Maraa @ 31 Aug 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=744865A w mojej spiżarni pojawi się pierwszy raz i coś mi sie wydaje, że nie będę tego żałować.
icon_wink.gif
W mojej pojawi się już drugi raz.Na pewno nie będziesz żałować.W tym roku zrobiła hurtem podwójną porcję.Dodaję składniki tak jak w przepisie,tylko więcej papryki,pędy bambusa,a zamiast chili daję dwie papryczki chili,lub sos chili ze słoiczka.Nie przeszkadza nam ,że sos jest dość pikantny,ponieważ zimą podsmażam piersi gotuję ryż i chińszczyzna gotowa.PYCHOTKA...


P.S.A najważniejsza cena takiego słoiczka-groszowa sprawa w porównaniu ze sklepowymi.
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
robilam identyczny, ale przepis pochodzil z innego forum kulinarnego
icon_biggrin.gif
 

grabinka

Member
Mar 25, 2008
244
0
0
Pycha,zrobiłam tylko nie dodałam kukurydzy(jakoś mi z nią ostatnio nie po drodze).
Część sosiku zostawiłam na dzisiejszy obiad,część męzu wyjad prosto z garka tak,że zostało mi raptem 6 średnich słoi .No ci muszę dziś dorobić .Dodam dziś za waszą radą bambusa.
 

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Czy ktoś poleci jakąś tarkę do cięcia w słupki? Chodzi mi o konkretny model, kiedyś pamiętam dziewczyny zachwalały jakąś konkretną markę w innym temacie.
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Joanno, czy w takim razie ten V-4 jest lepszy? czy obydwa 'robia' to samo? czy sie czyms zasadniczo roznia?
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,377
3,656
113
Tak, V - 4 jest lepszy.
Dla wygody posłużę się opisem skopiowanym ze strony dystrybutora:
"Nowa genaracja V-hebla.
Dzięki zastosowaniu odpowiednio zamocowanego ostrza umożliwia krojenie warzyw i owoców w kostkę bez pomocy noża jak odbywa sie to w V-heblu poprzedniej edycji.
Kroi warzywa w trzy grubości plastrów: kostkę 1,6mm, 3,5mm , 7,00mm, słupki 1,6mm, 3,5 mm, 7,00 mm.
Specjalne zabezpieczenie ostrza głownego "V" przed skaleczeniem palcy po zakończeniu pracy. "

Podobają mi się zwłaszcza trzy ostatnie opcje, a kocham go przede wszystkim za moje ulubione julienne.
icon_smile.gif
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: