Papryka smażona z pomidorami

AnkaP

Well-known member
Sty 2, 2008
11,422
4,672
113
Kusicie, a ja już nie mam miejsca na półkach. Zaczekam na mniejsze upały, do tego czasu może miejsce się znajdzie
icon_smile.gif
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,659
2,956
113
Oj, jak dobrze, że przypomniałaś.
anbetung.gif
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,659
2,956
113
Druga, spora porcja już w słoikach (prawie 3 litry), tym razem z papryki nie grillowanej wcześniej. Próbowałam liczyć proporcje na sztuki, ale to bez sensu, jak sie robi więcej. Można było podać stosunek wagowy składników, byłoby prościej. Surowca miałam po 3 kg czyli 1:1 - przed oczyszczeniem i obieraniem. Obrane pomidory odparowałam osobno i połączyłam z papryką pokrojoną ze skórką i podrumienioną. Dodałam po łyżce oregano i tymianku, sól, szczyptę cukru i pieprzu. Zrobiłam sobie na śniadanie jajecznicę na tym miszungu- niebo.
lecker.gif


Edit: Pomidory kroiłam na 4 części, a paprykę w paski i nie rozdrabniałam po usmażeniu, to taki kanapkowy dodatek. Zawsze można to zmiksować, jak zajdzie potrzeba.
icon_smile.gif

Sma_ona_papryka_z_pomidorami.GIF
 

Załączniki

  • Sma_ona_papryka_z_pomidorami.GIF
    Sma_ona_papryka_z_pomidorami.GIF
    50.6 KB · Wyświetleń: 62
Ostatnią edycję dokonał moderator:

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,312
1,607
113
Czyli razem z 7 kg pomidorów i 7 kg papryki?
rofl.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,346
1,419
113
Ja się dziś skusiłam.
Nie robiłam kilka lat i zapomniałam ile z tym roboty jeśli się robi bez skórek i bez pestek. Ale warto. 😋